עוגיות מרנג קוקוס מהמטבח המרוקני. העיקרון המנחה בהכנת העוגיות הללו הוא הצבעוניות. לכן הן מופיעות בשלל צבעים: ורוד, ירוק, לבן, צהוב ועוד.

אם לא מעוניינים להוסיף צבעי מאכל אפשר להשתמש בצבעים טבעיים או פשוט להכין את עוגיות המרינג כמו שהן צחורות, לבנות ובוהקות כשהן מעוטרות בסוכריות צבעוניות. לקבלת גוון טבעי כמו מוקה אפשר להוסיף למרינג מעט אבקת נס קפה או אבקת קקאו. הבסיס הוא עוגיות מרינג בוהקות ובשלל גוונים לפי טעמכם. אך אפשר להוסיף להן גם פתיתי קוקוס.

החומרים:  50-45 עוגיות

5 חלבונים

1 כף מים

2 כוסות סוכר

סוכר וניל

צבעי מאכל בגוונים לפי טעמכם

סוכריות צבעוניות או מוכספות, שוקולד או כל מזרי קישוט אחר

עטרות נייר מספר 2

במידה ובחרתם לגוון ולא להסתפק רק בעוגיות מרינג צבעוניות אפשר להוסיף פתיתי קוקוס במקרה זה מוסיפים כ-4 כוסות  פתיתי קוקוס למסת המרינג.

 

אופן ההכנה: 

מניחים את החלבונים בקערת מערבל חשמלי ומקציפים במהירות גדולה מוסיפים את המים ובהדרגה את הסוכר וסוכר הוניל, מקציפים כ-5-6 דקות לקבלת קצף יציב וחלק.

במידה ומעונינים להוסיף גוון למרינג יש לעשות זאת בשלב ההקצפה על מנת לקבל גוון אחיד. מעבירים לשקית זילוף בעל צנתר משונן.

מחממים תנור לחום נמוך 140-150 מעלות צלזיוס. מסדרים את עטרות הנייר בשורות בתוך תבנית התנור.

מזלפים תלוליות של קצף וקוקוס לתוך עטרות הנייר ובוזקים עליהם סוכריות צבעוניות או מזריי שוקולד או סוכריות מוכספות.

אופים בתנור שחומם מראש בחום נמוך כשעה שעה ורבע עד שמייבשים היטב את העוגיות.

 

  • טִיפַּסקל להצלחה

בהכנת עוגיות מרנג או מרנג קוקוס, הסוד הוא הייבוש בתנור. רצוי לא לייבש יתר על המידה ולא להשתמש בטורבו בייבוש. האפייה חייבת להיות בטמפרטורה  נמוכה לייבוש; כך שומרים על גוון אחיד ובוהק.

רצוי לעשות "בייביסיטר" לעוגיות ולבדוק אותן מדי פעם בפעם כי סוגי התנורים שונים.

צבעי מאכל רצוי להוסיף בתחילת ההקצפה כדי לקבל גוונים אחידים ויפים.

אפשר לחלק את כמות החלבונים והסוכר לשלושה חלקים ולכל חלק מוסיפים צבע אחר.

 

סיגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here