עוגיות מהמטבח העיראקי, הן עגולות וגדולות יחסית ,שטוחות מאוד, וממולאות בשכבה עדינה של מלית תמרים.

איכותן של העוגיות הללו נמדדת בעובי הבצק שלהן, ככל שהן יותר דקיקות כך הן נחשבות יותר משובחות, והאופה שלהן – למומחה.

נוהגים להכין את העוגיות בפורים, ולשלוח במשלוח מנות יחד עם תופינים נוספים לחברים ומכרים.

עוגיות ממולאות תמרים/ בעאבע בתמר

החומרים: ל-25-20 עוגיות בינוניות

70 גרם שמרים

1 כוס מים פושרים

1 כף מלח

2 כפות סוכר

1/2 כף חוואייג' לאפייה

300 גרם מרגרינה, רכה מאוד או מומסת

1/4 כוס שמן

1 ק"ג קמח

למלית:

3 כפות שמן

1/2 ק"ג תמרים, טחונים

1 ביצה, טרופה

1/2 כוס שומשום

 

 

אופן ההכנה: 

הבצק- בוחשים בקערה את השמרים והמים, מוסיפים את המלח, הסוכר,החוואייג', המרגרינה והשמן. בוחשים עד שהסוכר יימס, מכסים ומשהים לתפיחה/התססה במקום חמים, כשעה.

מוסיפים את הקמח ולשים לבצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים למשך שעתיים.

המלית- מחממים במחבת רחבה את השמן ומוסיפים את התמרים, מועכים ומערבבים לתערובת רכה. אם צריך, מוסיפים מעט שמן או מים.

נוטלים מהבצק ומגלגלים בכפות הידיים כדורים בקוטר 7-6 ס"מ. צרים גומה במרכז כל כדור, דוחסים כפית מלית, ומהדקים. משטחים את הכדורים בידיים על משטח עבודה משומן לעוגייה בקוטר 15 ס"מ ובעובי 1.5 ס"מ.

עורכים את העוגיות בתבניות משומנות, ומשאירים רווח ביניהן. מורחים את הביצה ובוזקים מעל את השומשום. מכסים ומשהים לתפיחה במקום חמים כחצי שעה.

מחממים תנור לחום בינוני (180 צ'). מנקבים את העוגיות במזלג ואופים בחום בינוני כ-10 דקות. מצננים, ומאחסנים בכלי סגור.

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here