עוגיות של פעם עם המון טעם

למה הכוונה עוגיות של פעם? עבורי למשל צמד המילים עוגיות "כמו פעם" זה מעין קוד, למיטב הבנתי הכוונה היא לכל סוגי עוגיות סבתא ובעיקר עוגיות אתניות מעניינות.

מידי יום מגיעות אלי עשרות פניות שלכם ובהן בקשות, מחמאות, הבהרות וגם שאלות. בדרך כלל אני נוהגת לענות לכל אחד באופן איש ומנסה לתת מענה לכל פונה.

קופסת המכונה הנוסטלגית
קופסת המכונה הנוסטלגית

לאחרונה שמתי לב לבקשות חוזרות ונשנות למתכוני עוגיות "כמו פעם" עוגיות נוסטלגיה. לפניות הללו אתם מצרפים סיפורים וזיכרונות ילדות, ובהם משולבים תיאורי הטעמים והניחוחות מבית הוריכם שאותם אתם מנסים לשחזר.

העוגיות של פעם, שלהן אני קוראת "עוגיות סבתא", הן בדרך כלל עגולות כמו כעך או ארוכות כמו אצבעות, ועוגיות שהוכנו במכונה ידנית על ידי לחיצות קלות. מידי פעם מחליפים את השבלונה שיוצרת את הדוגמה הרצויה.

אלו עוגיות אשר פריכותן נשמרת לאורך זמן והן מתפצפצות בפה עם כל נגיסה, כשספל תה מהביל בניחוח נענע ולואיזה משלים את הטעם הנפלא. אז לאור הבקשות הרבות הוצאתי את המכשיר הידני הישנה מהארון והכנתי עוגיות של פעם ואתם מוזמנים לנסות.

 

העוגיות בעיצובים שונים
העוגיות בעיצובים שונים

החומרים: ל-כ- 60-50 עוגיות תלוי בצורה ובגודל

1/2 ק"ג קמח מנופה

200 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 שקית אבקת אפייה

קילפת תפוז מגוררת או לימון

מיץ מתפוז אחד

3 כפות זרעי שומשום ( לא הכרחי)

 

זהובים ושחומים
זהובים ושחומים

מניחים את הקמח בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה. מפזרים סביב הקמח את קוביות המרגרינה, הביצים ויתר החומרים . מתחילים בערבול ולישה עד לקבלת בצק אחיד הניתק מדפנות הקערה. מוציאים ומניחים במקרר כחצי שעה.

מחברים למכונה דסקית בצורת העוגייה הרצויה. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מעצבים כל חלק לגליל, ואותו מכניסים לגליל המכשיר. סוגרים היטב.

פשוטות וטעימות מאוד
פשוטות וטעימות מאוד

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מעצבים ולוחצים את העוגייה דרך המכשיר על התבנית ברווחים.

ממשיכים להכין את העוגיות, ובכל פעם מחליפים את דיסקית העיצוב לצורת העוגייה המבוקשת.

אופים בתנור חם שחומם מראש לחום בינוני נמוך 180-170 מעלות צ' כ- 15 דקות. מוציאים ומצננים. שומרים בכלי זכוכית או אחר בעל סגירה הרמטית.

 

  • טיפסקל

במתכוני בצק מקמח לבן, אפשר תמיד לשלב גם קמח מלא.

 

ממלאים צנצנת ומניחים על השיש
ממלאים צנצנת ומניחים על השיש

טיפסקל לעוגיות מתנה

אין כמו הגשת קופסה דקורטיבית שבתוכה מסתתרות העוגיות שהכנתם לאהובים עליכם.

אני נוהגת לאסוף קופסאות פח של בונבוניירות בעלות צורות מעניינות.

את הקופסאות אני עוטפת בנייר עטיפה חום סוגרת בסרט דקורטיבי או רפיה. על קרטונים קטנים אני כותבת את שם המוצר.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. חג שמייחחחח 🌸
    שלום רב, ראשית רציתי לדעת אם להגיד שאני צמודה לסחוג שלך ושהוא מאוד מאוד שימושי.
    אז תודה על מתכונים מצטיינים.
    נ. ב יש לי את כל הספרים שלך..

    שנית, רציתי לשאול היכן ניתן לרכוש מכונת עוגיות כזאת?
    אשמח לתשובה מהירה, כי מאז שהבן שלי התגייס, אני מגוייסת לפנק את החיילים שלו בעוגיות ביתיות.
    תודהההה, איילה.

    • הי איילה
      חג שמח :)
      תודה רבה על הפירגון ואני מאוד שמחה שאת נעזרת בספרי ומודה לך על כך
      לגבי שאלתך: הבנתי שאת המכונה הזו ניתן לרכוש סכל החניות לכלי בית וכן במספר חנויות יעודייות לקונדיטוריה
      ממליצה שתנסי לחפש בחניות לכלי בית קרובות לביתך ומשם תתקדמי
      חשוב שתדעי שניתן למצוא אותן
      אם איני טועה גם ראיתי פה ושם בפייסבוק פירסומים על המכונה
      בהצלחה
      פסקל

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here