עוגיות המכונה אופייניות למטבח הצפון אפריקני בגרסה נטולת גלוטן וסוכר. איכותן נמדדת בדרגת פריכותן, צורתן, טעמן ועמידותן לאורך זמן.

ערכתי מספר ניסיונות במטבחי לקבלת עוגיות אלו בגרסה נטולת גלוטן וסוכר שתשמור את המרקם המוכר והידוע של עוגיות אלו. לבקשת הגולשים הינה אחת הגרסאות.

חומרים: לכ 45-50 עוגיות

1/2 ק"ג קמח נטול גלוטן מנופה

2 שקיות אבקת אפייה

100 גרם מחמאה או מרגרינה, שמן קוקוס

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס דבש או כמו סוכר

1/2 כפית תמצית וניל משובחת

3/4-1/2 כוס מיץ תפוזים (מוסיפים בהדרגה בהתאם לספיגה)

1/2 כוס שומשום

1/2 כוס קוקוס

1 ביצה

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים בקערה גדולה ולשים לקבלת בצק אחיד או שמים במערבל חשמלי עם וו גיטרה, מעבדים לקבלת בצק רך וגמיש.

משהים למנוחה של כ-15 דקות. בינתיים מרכיבים את המטחנה עם החלק המיוחד לעיצוב העוגיות לפי הדוגמה הרצויה לכם.

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מעבירים חלק אחד של הבצק במכונה (דוחסים אותו פנימה, ממש כמו שטוחנים בשר). חותכים את רצועת הבצק שמתקבל לאצבעות באורך כ- 9-10 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים שווים.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ' כ15 -20 דקות עד להזהבה, מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

26 תגובות

  1. שלום
    עשיתי את העוגיות, יצאו מאוד טעימות.
    אמרת להשאיר בטמפרטורת החדר .
    לכמה זמן והאם אפשר להקפיא?
    בתודה
    דלית

    • הי דלית
      תודה רבה ולגבי שאלתך: יש לשמור בכלי בעל סגירה הרמטית בערך שבוע ימים (אם לא יחוסלו לפני) ואפשר בהחלט להקפיא , את הבצק לפני אפייה ואת העוגיות אחרי האפייה.

    • שלומית
      לא הבנתי את השאלה את מתכוונת מתכונים אשר עושים שילוב של מספר קמחים?
      אם כן אז לא אין באתר מצאתי שהכי קל להשתמש בסוג קמח אחד
      ויש מספר סוגי קמחים נטולי גלוטן במרכולים

    • הי שרון
      אני יודעת שקיימים בשוק כמה תחליפי סוכר את יכולה לעבוד איתם כמו : כמו סוכר
      או סירופ אגבה ואם איני טועה יש עוד ממתיק מתאים
      נסי אותם . חשוב שתדעי אם את משתמשת בכמו סוכר אזי זה אותו היחס לכמות הסוכר במתכון