מוזהבות ומתפוצצות

עוגיות מיוחדות, המוכרות בשלל שמות שמתארים את המראה שלהן: מושלגות, מוזהבות, מתפקעות, מתפוצצות, סדוקות ועוד.

אין זה משנה איך בוחרים לקרוא להן, אלו עוגיות רכות, נימוחות ועסיסיות. הן פשוטות להכנה אך מסתירות סודות שובבים שכדאי לגלות לפני שניגשים למלאכה.

את העוגיות המתפקעות הללו אני מכינה על בסיס שמן, והציפוי הוא בשילוב של אבקת שקדים ואבקת סוכר. כך שהן מקבלות מרקם מעט שונה בציפוי זהוב.

מוזהבות ומתוקות

החומרים לכ-30 עוגיות

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס אבקת קקאו מרירה

1 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס שקדים מולבנים, טחונים דק, או בוטנים קלויים ללא קליפה

3/4 כוס קמח מנופה

1/4 כוס שמן

1/4 כפית מלח

1 כף קליפת תפוז מגוררת

100 גרם שוקולד מריר גרוס או נטיפי שוקולד

לציפוי:

1/2 כוס סוכר

1/2  כוס שקדים מולבנים, טחונים דק

1/2 כוס אבקת סוכר

 

מוזהבות עם שקדים טחונים
מוזהבות עם שקדים טחונים

 

אופן ההכנה:

מקציפים במערבל חשמלי את הביצים תוך הוספה הדרגתית של הסוכר, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.

מוסיפים בתנועות קיפול את אבקת הקקאו, אבקת האפייה, השקדים או הבוטנים, הקמח, השמן, המלח, קליפת התפוז והשוקולד.

מערבבים, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר בין שעתיים לשלוש.

מניחים את הסוכר בקופסה אחת ואת השקדים ואבקת הסוכר בקופסה שנייה. נוטלים בכפית מעיסת השוקולד וצרים כדורים קטנים.

מניחים מספר כדורים בקופסת הסוכר, מנענעים ומצפים בסוכר. מעבירים לקופסה השנייה ומנענעים אותה כך שכל הכדורים מקבלים שכבה אחידה של שקדים ואבקת סוכר. בדרך זו מכינים את כל הכדורים.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים את כדורי העוגיות במרווחים של לפחות 3 ס"מ האחד מהשני.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך (170 מעלות) במשך 12-8 דקות (תלוי בתנור), תוך השגחה.

 

מוזהבות ונימוחות
מוזהבות ונימוחות

 

  • טיפסקל

ניתן לשמור את העוגיות בקופסאות פח אטומות או צנצנות זכוכית בעלות סגירה הרמטית. כך תשמר איכותן לאורך זמן ותמיד יהיה ברשותכם משהו מתוק להגיש.

מניסיון, אם כבר מכינים את העוגיות הללו, רצוי להכין לפחות שני סוגים ולשמור במכלים מתאימים.

הכנת העוגיות דורשת זמן וסבלנות. לכן מומלץ להכינן כשיש לכם אחר צהרים פנוי לבילוי חמים במטבח.

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here