

לכבוד חג השבועות, יהודי לוב נוהגים להכין מבחר עוגיות כעך או מעצבים אותן בצורות שונות, כמו סולמות, לוחות הברית, ציפורים, וסמלים שונים מהתורה וממעמד הר סיני.
אחרי שהעוגיות מוכנות, שוזרים אותן בחבל כמחרוזת שבמרכזה תולים ביצה ריקה מעוטרת בחרוזים ובחוטים צבעוניים. כל ילד במשפחה מקבל מחרוזת. מחרוזת זו נקראת "שקק" או "שקך".
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אתכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם?! אל תשכחו לתייג ולשתף אותי ב- אינסטגרם שלי
החומרים: ל-35-40 עוגיות
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
150 גרם מרגרינה מומסת
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 כפית מי ורדים
2 כפות אגוזי מלך, טחונים דק
2 כפות שומשום
1/2 1 שקיות אבקת אפייה
1/2 ק"ג קמח, מנופה


אופן ההכנה:
שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים עד שהסוכר נמס לגמרי (אפשר במערבל חשמלי). מוסיפים את סוכר הווניל ומערבלים היטב.
טורפים אל הבלילה את המרגרינה המומסת, קליפת הלימון ומי הורדים.מערבבים ומוסיפים את אגוזי המלך הטחונים,השומשום ואבקת האפייה. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך לישה (לפעמים אין צורך בכל כמות הקמח; תלוי בכושר ספיגת הנוזלים שלו). שומרים את הבצק כשעה וחצי במקרר. יש להשהותו כחצי שעה מחוץ למקרר לפני הלישה, וללוש אותו היטב.
מחממים תנור לחום בינוני (180 צ'). נוטלים כחופן מהבצק ולשים היטב בין כפות הידיים (גם אם הבצק קשה מעט, הוא מתרכך בזמן לישתו בכפות הידיים). ומעצבים לכעכים או לכל צורה אחרת: סולמות,ציפורים,לוחות הברית,מנורה וכד'.
מניחים בתבנית שטוחה משומנת, ובעזרת סכין עושים בעוגיות חריצים מוצלבים או מחוררים במזלג, אופים כ-20 דקות, עד שהכעכים מזהיבים. שומרים בכלי בעל סגירה הרמטית,או שוזרים למחרוזת כעכים ומגישים לילדי המשפחה.


סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק