לכבוד חג השבועות, יהודי לוב נוהגים להכין מבחר עוגיות כעך או מעצבים אותן בצורות שונות, כמו סולמות, לוחות הברית, ציפורים, וסמלים שונים מהתורה וממעמד הר סיני.

אחרי שהעוגיות מוכנות, שוזרים אותן בחבל כמחרוזת שבמרכזה תולים ביצה ריקה מעוטרת בחרוזים ובחוטים צבעוניים. כל ילד במשפחה מקבל מחרוזת. מחרוזת זו נקראת "שקק" או "שקך".

 

החומרים: ל-35-40 עוגיות

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

150 גרם מרגרינה מומסת

קליפה מגוררת מ-1 לימון

1 כפית מי ורדים

2 כפות אגוזי מלך, טחונים דק

2 כפות שומשום

1/2 1 שקיות אבקת אפייה

1/2 ק"ג קמח, מנופה

 

מעצבים את העוגיות בצורת סולמות, ציפורים, חמסות ועוד

אופן ההכנה:

שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים עד שהסוכר נמס לגמרי (אפשר במערבל חשמלי). מוסיפים את סוכר הווניל ומערבלים היטב.

טורפים אל הבלילה את המרגרינה המומסת, קליפת הלימון ומי הורדים.מערבבים ומוסיפים את אגוזי המלך הטחונים,השומשום ואבקת האפייה. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך לישה (לפעמים אין צורך בכל כמות הקמח; תלוי בכושר ספיגת הנוזלים שלו). שומרים את הבצק כשעה וחצי במקרר. יש להשהותו כחצי שעה מחוץ למקרר לפני הלישה, וללוש אותו היטב.

מחממים תנור לחום בינוני (180 צ'). נוטלים כחופן מהבצק ולשים היטב בין כפות הידיים (גם אם הבצק קשה מעט, הוא מתרכך בזמן לישתו בכפות הידיים). ומעצבים לכעכים או לכל צורה אחרת: סולמות,ציפורים,לוחות הברית,מנורה וכד'.

מניחים בתבנית שטוחה משומנת, ובעזרת סכין עושים בעוגיות חריצים מוצלבים או מחוררים במזלג, אופים כ-20 דקות, עד שהכעכים מזהיבים. שומרים בכלי בעל סגירה הרמטית,או שוזרים למחרוזת כעכים ומגישים לילדי המשפחה.

 

יוצרים שרשראות של עוגיות

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here