לפניכם גרסה נוספת להכנת עוגיות "כמו פעם" עוגיות סבתא. אצלנו הן עוגיות סבתא אסתר הקטנה אסתר "הקטנה" La petite Ester. מרקם וגוון העוגיות מושפע מסוג האגוזים המוספים לבצק. במידה ומעוניינים בגוון בהיר לעוגיות חשוב להשתמש בשקדים מולבנים. אפשר להשתמש בשקדים טחונים אזי מקבלים גוון כהה יותר אם משתמשים באגוזי מלך או פקאן הגוון משנה לגמרי ומרקם העוגייה משתנה אך הטעם נשאר נפלא.

עוגיות סבתא אסתר

החומרים: ל כ- 50 עוגיות

6 ביצים מס' 2

3/4 1 כוסות סוכר

1/4 1 כוסות שמן קנולה

קליפה ומיץ מלימון בינוני

קליפה ומיץ מתפוז בינוני

3-2 טיפות מי תפרחת הדרים – מזהר או מי ורדים

3 שקיות אבקת אפייה

1/2 כוס שקדים או אגוזים טחונים דק

1/2 1 כפות גרגרי שומר

1 ק"ג קמח, מנופה

אופן ההכנה:

מניחים בקערה רחבה את הביצים וטורפים תוך כדי הוספת הסוכר, השמן, מיץ הלימון והתפוז, קליפת הלימון, קליפת התפוז, מזהר ואבקת האפייה. טורפים עד קבלת בלילה תפוחה ואוורירית (אפשר להכניס הכול לקערת מערבל חשמלי ולערבל כ- 4-5 דקות ).

מוסיפים את השקדים ואו האגוזים הטחונים דק גרגרי השומרוהקמח בהדרגה , תוך לישה, עד לקבלת בצק אחיד וחלק . במידת הצורך אפשר להוסיף מים או מיץ לשים לקבלת בצק רך וגמיש. מכינים את המכונה עם הדוגמה הרצויה. נוטלים חופן גדול של בצק מכניסים למכונה. מסובבים את ידית המכונה עד שמקבלים רצועות ארוכות אותן חותכים לקטעים באורך 13-15 ס"מ. (או מעצבים בכפות יוצרים רצועות, כעכים , לולעות או כל דוגמה אחרת).

מסדרים את העוגיות ברווחים על תבנית תנור משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ'כ-25-30 דקות , לקבלת עוגיות בגוון זהבהב בהיר.

מוציאים מהתנור מצננים היטב ומאחסנים בכלי בעל סגירה הרמטית.

 

טיפסקל

העוגיות נפלאות כמו שהן אך אפשרלגוון את העוגיות בתוספת של 3/4 כוס גרגרי שומשום, 1/4 כוס צימוקים, להמיר 1/4 כוס שמן במיץ תפוזים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. פסקל יקרה לא יודעת לאן נעלמת לי אולי ביגלל הפלאפון החדש.
    הכנתי פעם את עוגת הדרוע לפי המתכון שלך יצאה נימוכה וטעימה בטרוף מאז נעלם המתכון אשמח לקבלו שוב.
    תודה רבה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here