קופסה מתוקה מהבית

עוגיות זה משהו שכיף להכין וכיף לתת – לא רק לילדים שנמצאים מחוץ לבית ורוצים משהו מתוק של אמא, אלא גם כמתנה מקורית וטעימה.

אני מאוד אוהבת להכין עוגיות.זה סוג של תרפיה עבורי.  לכן כשאני מוצאת שעה או שעתיים פנויות, מיד על השיש נערמים המצרכים הדרושים, ותוך מספר דקות אני מתחילה בעיצוב צורות בצק בגוונים שונים.

למה דווקא עוגיות?  כי יש להן מעלות אשר לעוגות אין. כיף להכין אותן מראש, הן נשמרות לאורך זמן, אפשר לעצב אותן בצורות או למלא אותן  במיליות מפתיעות,

והכי חשוב- שאפשר לחלק מהן לאהובים ולחברים. כשאני חושבת  על עוגיות,  אני מבינה שחסרונן היחיד  הוא שאם לא שומרים עליהן היטב, הן נחטפות במהירות.

מעצבים את העוגיות בעזרת מזלג
מעצבים את העוגיות בעזרת מזלג

בשנים האחרונות, מאז ילדי בגרו  וכמה מהם עזבו את הבית, אני מוצאת את עצמי מכיניה כמויות גדולות של עוגיות, ואורזת  אותן בקופסאות עבורם.

כך הם לוקחים איתם משהו מתוק מהבית לדירה מעבר לים, לדירת הסטודנט או  לבסיס (עבור החייל).

לפעמים אני מעניקה קופסת עוגיות במתנה לאנשים שחוגגים או מציינים תאריך מיוחד או סתם כשבא לי לפנק.

אני נוהגת לאסוף קופסאות פח של בונבוניירות בעלות צורות מעניינות, שניתן להניח בתוכן את העוגיות (לפעמים אני אפילו קוטשרת את הקופסה בסרט חגיגי).

השבוע בחרתי להכין עוגיות טחינה שחוץ מזה שהן מעולות – הן קלות להכנה וטעמן הנפלא נשמר לאורך זמן.

בתום האפייה אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר
בתום האפייה אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר

החומרים: ל- 30 25 עוגיות תלוי בקוטר העוגייה.

1 כוס קמח תופח מאליו  ( 1 כוס קמח מעורבב עם 1/4 כפית אבקת אפייה), מנופה

1/2 כוס זרעי שומשום

1/4 כוס שמן

1/2 כוס אבקת סוכר

3 כפות טחינה גולמית

1 ביצה

3 כפות דבש , סילאן או מייפל

1 כפית תמצית וניל  או ליקר

נייר אפייה

לעיטור:

1/2 כוס שקדים פרוסים או גרוסים

1/4 כוס זרעי שומשום

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

מעצבים את העוגיות
מעצבים את העוגיות

אופן ההכנה: 

מכניסים לקערת רחבה את הקמח, השומשום, השמן, אבקת סוכר, הטחינה גולמית, ה ביצה, הדבש, ותמצית הווניל מערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד  וחלק.

מרפדים תבנית תנור בנייר האפייה. נוטלים מעט מהבצק וצרים כדורים בקוטר 2 – 3  ס"מ מסדרים אותם ברווחים בתבנית האפייה ומשטחים אותם קלות בעזרת מזלג.

מעטרים את העוגיות בפרוסות השקדים או בשקדים גרוסים . לוחצים קלות את השקדים אל הבצק.

אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני נמוך  כ-  170-160 מעלות  במשך 13-16 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים על גבי רשת צינון.

בוזקים על העוגיות בעודן חמות / פושרות אבקת סוכר. מאחסנים בצנצנות בעלות סגירה הרמטית.

 

שומרים בקופסאה עבור האהובים

טיפסקל לשינויים ושידרוגים

אפשר בקלות להפוך את העוגיות לנטולות גלוטן. יש רק להחליף את הקמח באחד מסוגי הקמח  ללא גלוטן. הטעם הוא ממש אותו הטעם.

כדי להתאים את העוגיות לטבעונים, אפשר להחליף את הביצה ברסק תפוחי עץ  (כ-50 גרם).

אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח מלא: משתמשים ב-3/4 כוס קמח מלא ומגדילים את כמות הטחינה

ב- 1/4 כוס.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

9 תגובות

    • הי יקירה
      איני בטוחה האם זה יעבוד טוב בגלל סוג הקמח לפעמים כדי לקבל את המרקם הנכון יש לשלב את קמח האורז עם קמח נוסף . והאמת לא ניסתי אותו אז קצת קשה להמליץ לך .
      פושט צריך קודם להכין בגרסה המקורית ואז לנסות עם קמח האורז ולראות האם את מקבלת את אותו המרקם.

  1. שלום פסקל.
    חיפשתי עוגיות פרווה שיתאימו לפני הצום ואחרי הצום. הכנתי את התערובת של עוגיות הטחינה בקערה ללא מיקסר והיא יצאה מאד דביקה ולא ניתן היה ליצור כדורים. לקחתי מהעיסה ועם כפית הנחתי על נייר האפיה. הם התפשטו ונדבקו. בתום האפיה הן נדבקו לנייר האפיה והתפוררו. עברתי שוב על החומרים ולא החסרתי דבר. מה בעצם קרה?
    שנה טובה ומתוקה והיי ברוכה.

    • הי יוכי
      מצטערת שלא צלח
      מהדברים שכתבת אני לגמרי בטוחה שלא מדדת נכון את כמות הקמח
      העיסה אמורה להיות דביקה אך לא מימית או כזו שלא ניתן לעצב לצורה
      העוגיות אמורות להתפשטת קצת באפייה אך לא להתרסק
      בדקי שוב האם באמת מדדת או שקלת נכון את החומרים . מזכירה לך שאת המתכונים שלי מודדים ושוקלים בכוס של 200 מל"

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here