גרגרים קטנים ומטריפים – העולם מתחלק לשניים: אלו שאוהבים פרג ואלו  שלא אכלו מאפה שהוכן כהלכה מפרג טרי.

לכבוד פורים קונים בדיוק את כמות הגרגרים שצריכים ואם נשארים לכם עודפי גרגרי פרג משני סוגים: השלמים, אותם אני דוחסת מיד לקופסה ומאחסנת במקפיא. והגרגרים הטחונים, שאותם אני מנסה לשלב במאכלים מהר ככל האפשר.

שהרי הכל כבר יודעים שפרג טחון מאבד מאיכותו אם לא משתמשים בו מיד לאחר הטחינה.

עשרות מתכונים של מטעמי פרג עברו עברו במטבחי, ואני מכירה מבחר מתכונים מוצלחים מאוד, הפעם שילבתי את הגרגרים בעוגיות חמאה מתוקות שהתקבלו גם יפים ומאוד טעמים עם הגרגירים השחורים-אפורים הללו.

 

עוגיות חמאה ופרג
עוגיות חמאה ופרג

החומרים ל-60 עוגיות

140 גרם (1 כוס) קמח מנופה

140 גרם (1 כוס) קורנפלור

קורט מלח

250 גרם חמאה

70 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר

קליפה מגוררת מחצי תפוז

1 כפית תמצית וניל

1 כף (15 גרם) פרג שלם

לציפוי:

1 ביצה טרופה

200 גרם פרג שלם

50 גרם (1/3 כוס) סוכר דמררה

 

עוגיות חמאה ופרג

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה למשך  2-3 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.

מחלקים את הבצק לשני חלקים. מגלגלים לגלילה (כמו נקניק) בקוטר 3 ס"מ ומקפיאים.

מורחים את הגלילות בביצה הטרופה, מגלגלים את הגלילות בפרג ופורסים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.

מסדרים את העוגיות על מגש שעליו נייר אפייה. מפזרים מעל מעט סוכר

אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ- 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.

המתכון באדיבות שף קונדיטורית רוסלה יונה  מקונדיטריית ביסקוטי , צילומים: בועז לביא

 

עוגיות חמאה ופרג

 

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here