זהו מתכון של הדסה מירושלים. אחרי שתכינו אותו פעם אחת אתם תקפידו תמיד לשמור שיהיו לכם זמינים במקפיא בצק עלים וצנצנת ריבת משמש. הפשטות בהכנת עוגיות אלו הופכים אותן לאורחי קבע במטבח.

החומרים: ל-50-40 עוגיות

1 חבילה (400 גרם) בצק עלים קנוי באיכות טובה רצוי על בסיס חמאה

1 צנצנת ריבת משמש

1 כוס פתיתי קוקוס, קלויים

1 כוס אגוזי מלך, קצוצים

1/2 כוס שקדים, קלויים וקצוצים

1 כפית קינמון

1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה דק.

מורחים על העלים ריבת משמש בנדיבות.

מערבבים קוקוס, אגוזים, שקדים וקינמון ובוזקים על הריבה. מגלגלים לגלילה מהצד הקרוב אל המרוחק.

מניחים את הגלילות ברווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשצד הסגירה כלפי מטה.

אופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד השחמה נאה.

כשהגלילות עדיין חמות בוזקים עליהן אבקת סוכר. מצננים קלות ופורסים בעובי ½2-1 ס"מ. מצננים ושומרים בכלי סגור הרמטית.

 

צילום: דרור כץ מתוך הספר " המטבח הקל של פסקל "

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here