עוגיות בוטנים מבושמות בציפורן וקינמון. הן נקראות טרפס (כמהין בערבית) כי הן דומות במראה שלהן לפטריות הכמהין. אלו עוגיות המככבות במטבח המרוקני בכל חג ואירוע כמו:חתונה, חינה, בר מצווה, בריתות ובחגיגות המימונה.

 

החומרים: ל- כ-50 עוגיות

1/2 4 כוסות בוטנים קלויים

1/2 2 כוסות סוכר

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

3 כפיות תמצית וניל

1 כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן

5 כפות קמח מצה טחון דק

4 ביצים

1 כוס אבקת סוכר

 

 

אופן ההכנה: 

טוחנים את הבוטנים הקלויים ומחצית מכמות הסוכר במעבד מזון. מוסיפים את יתר הסוכר ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את אבקת האפייה, תמצית הווניל, הקינמון, הציפורן וקמח המצה ומעבדים לתערובת אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים את הביצים ולשים היטב.

נוטלים מהתערובת בכף ובידיים משומנות יוצרים כדורים קטנים. מגלגלים אותן באבקת הסוכר. משמנים תבנית אפייה ושמים בתוכה עטרות נייר קטנות (מספר 1). מכניסים לתוכן את כדורי הבוטנים המגולגלות באבקת הסוכר.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות כ-10-15 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגייה ייצא יבש.

העוגיות בשעת האפייה מתפקעות – נוצר בהן בקע והן רכות כאילו חסר זמן אפייה. יש להוציאן מייד, כי אפייה ממושכת מקשה אותם עד כדי כך שאי אפשר לאכול אותן.

 

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

    • הי אפשר גם וגם זה פשוט משפיע על גוון העוגייה
      עם קליפה כהה יותר בלי קליפה בהיר

  1. היי
    אם אין ציפורן אפשר להוסיף משהו אחר?
    והאם אפשר קמח רגיל או שחובה קמח מצה ואם אפשר אז כמה קמח רגיל צריך?

    • הי אלעד
      אתה יכול להוריד את הציפורן ולחזק קצת יותר עם קינמון או לוותר בכלל
      אפשר קמח רגיל אולי צריך להוסיף עוד כף אחת יותר. ולא משנה איזה קמח.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here