עוגיות שמתאימות לחג הפסח, לאנשים רגישים לגלוטן ולפינוק לאורך כל השנה. הן עוגיות דקיקות, מעוטרות בשבבי שקדים. הכנתם קלה ממש, אין כמעט עבודה. והן יפיפיות וטעמן נפלא.

החומרים: ל- 25 יחידות

2 כוסות שקדים טחונים (170 גרם)

3/4 1 כוסות אבקת סוכר (200 גרם)

3 כפות קליפות תפוז מסוכרות  קצוצות (27 גרם)

חלבונים מ -2 ביצים

1 כפית מי זהר

חלבונים להקצפה מ -2 ביצים

2 כפות סוכר

לבזיקה ועיטור:

1/2 כוס אבקת סוכר

1/2 כוס  שקדים מולבנים פרוסים דק

 

אופן ההכנה:

במעבד מזון מערבבים את השקדים, אבקת הסוכר,  קליפות תפוזים מסוכרים, החלמונים  ומי זהר עד לקבלת עיסה אחידה. מקציפים במערבל חשמלי את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

מוסיפים את קצף החלבונים בתנועות קיפול עדינות אל עיסת השקדים לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשק זילוף.

מזלפים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.  עוגיות עגולות בקוטר 4 ס"מ ברווחים גדולים בין אחת לשנייה (חשוב מאוד – הן  מתפשטות בזמן האפייה ). בוזקים עליהן אבקת סוכר ומפזרים מעט שקדים.

אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני  180 מעלות צ' כ- 8-10 דקות.

 

המתכון באדיבות מאיה רביבו מנהלת מגמת קונדיטוריה דן גורמה ת"א  צילום יחצ'- אסף אמברם

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here