

הימים הסגריריים כמו מובילים אותי אל המטבח ודורשים להפעיל את התנור ולאפות. והפעם החלטתי לענות לבקשות של רבים שביקשו ממני לקבל מתכונים של עוגיות "כמו פעם" – שם קוד לאותן עוגיות אתניות דמויות כעך או אצבע, שהיו מעוצבות באמצעות שבלונות מיוחדות שהיו מתחברות למטחנת בשר ידנית.
העוגיות האלו מתפצפצות בפה עם כל נגיסה, כשספל תה מהביל בניחוח נענע ולואיזה משלים את טעמן הנפלא. הן נשמרות לפחות שבועיים, אך אם הכנסתם את העוגיות הנ"ל לצנצנת זכוכית והנחתם אותה על השיש בגאווה, ראו הוזהרתם – הן פשוט יתחסלו במהירות הבזק ולא תמצאו פרור של עוגייה בצנצנת השקופה.
בחרתי להציע לכם מתכונים לארבעה סוגים של עוגיות כאלו: אלפחורס דה מאיסנה קאון דולסה דה לאצ'ה (ריבת חלב) מעמול (עוגיות ממולאות תמרים), מעמול אגוזים, עוגיות רחת לוקום.עוגיות רחת לוקום מהירות
אין חמאה? אל דאגה!
בתקופה זו כשיש מחסור בחמאה ואם מוצאים חבילה היא במחיר גבוה, כדאי להתחיל להשתמש בתחליפים. אפשר להמיר את החמאה בכל מתכון במחמאה, מרגרינה, שמן קוקוס או שמן. לפעמים מרקם המאפה יהיה שונה ולפעמים ההחלפה תעשה לו רק טוב.
בכל מקרה, חשוב לדעת: 100 גרם חמאה = 85 מ"ל שמן.
טיפסקל
מעדיפים להמעיט בשימוש בקמח לבן? החליפו חלק ממנו במתכון בקמח מלא. בדקו אם צריך להוסיף עוד נוזל כדי לקבל מרקם אחיד וקל.
נמנעים מגלוטן? אפשר להמיר את הקמח בתחליפי גלוטן שמצויים בשוק. השימוש בהם פשוט וקל: החלפת הקמח היא לפי יחס של אחד לאחד, כשלפעמים יש צורך להוסיף עוד 30% מהנוזלים המצוינים במתכון המקורי.
רוצים עוגייה ללא סוכר? השתמשו בתחליפי סוכר, כשהיחס הוא אחד לאחד.
ממהרים? אפשר להשתמש בריבת חלב מוכנה הנמכרת בשווקים בגביעים של 500 גרם.


אלפחורס דה מאיסנה קאון דולסה דה לאצ'ה / עוגיות ריבת חלב
עוגיות בהירות ממולאות במלית מתוקה ומעוטרות בפתיתי קוקוס, שמהוות את גולת הכותרת של המטבח הארגנטיני.
את העוגיות אפשר לאפות ולשמור לתקופה ארוכה במקפיא, ואת "ריבת החלב" שומרים במקרר. במקרה של אורחים שמגיעים במפתיע אפשר להכין את העוגיות תוך מספר דקות.
החומרים: (ל-30 עוגיות)
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
3/4 1 כוסות עמילן תירס (קורנפלור)
1/3 1 כוסות קמח, מנופה
1 שקית אבקת אפייה
למילוי:
1/2 4 כוסות חלב
1/2 1 כוסות סוכר
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כף תמצית וניל משובחת
2 כפות עמילן תירס (קורנפלור)
1 כפית חמאה
לעיטור:
100 גרם קוקוס טחון
אופן ההכנה:
שמים בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה את החמאה, הביצים והסוכר ומערבלים לבלילה אחידה.
מוסיפים את הקורנפלור, הקמח ואבקת האפייה. ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק רך וגמיש.
בוזקים מעט קמח על משטח העבודה, מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בעזרת חותכן קטן בקוטר 3-4 ס"מ.
מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 6 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות). על העוגיות להישאר לבנות.
יוצקים 4 כוסות חלב לסיר, מוסיפים את הסוכר ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כשעה וחצי. מדי פעם מערבבים. מוסיפים את הסודה לשתייה ואת תמצית הווניל. בוחשים היטב. בצלוחית קטנה מערבבים היטב את הקורנפלור עם 1/2 כוס החלב שנותר. יוצקים אל תערובת החלב והסוכר ומבשלים תוך בחישה וערבוב. תוך כמה דקות התערובת מסמיכה. מוסיפים את החמאה, מערבבים ומצננים.
מצננים את העוגיות. מניחים מחצית מהעוגיות כאשר חלקן התחתון, השטוח, כלפי מעלה. מניחים 1 כפית ריבת חלב על כל אחת ומכסים בעוגייה אחרת.
ממיסים בקערה קטנה 2 כפיות ריבת חלב בעזרת מים חמים, ובוחשים היטב. בקערית נוספת שמים את הקוקוס. לוקחים כל "כריך" עוגיות ומגלגלים שוליו, תחילה בריבת החלב המומסת ואחר כך בקוקוס.
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: שעתיים וחצי
סוג המנה: חלבי
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
אם אפשר להמיר את החלב בחלב שקדים? תודה
הי
לדאבוני לא ניסתי עם חלב שקדים לא יודעת איך זה מתנהג
צריך לנסות עם כמות קטנה ולבדוק