המון עוגות שוקולד הכנתי במהלך השנים זו עוגה פשוטה להכנה, עסיסית ולחה בצורה מפתיעה. אך הסוד להצלחה ולקבלת המרקם המיוחד שלה, הוא לא לאפות אותה יותר מדי, כדי לא לייבשה.

החומרים: לתבנית קפיצית בקוטר 22-24 ס"מ או תבנית בריוש, משומנת

150 גרם חמאה, מומסת

1/4 1 כוסות סוכר

3 ביצים

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

1 מיכל שמנת חמוצה

1 כף ברנדי או ליקר שוקולד

1 כפית רום

1 כפית תמצית וניל

1/2 1 כוסות קמח, מנופה

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כוס אבקת קקאו מרירה או אבקת שוקולית, מנופה

לציפוי:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה ( 250 מ"ל)

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

לעיטור:

1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים דק

 

עוגת שוקולד נפלאה
עוגת שוקולד נפלאה

אופן ההכנה:

שמים בקערה את החמאה המומסת, הסוכר, הביצים, שתי השמנות, הברנדי הרום והווניל,

וטורפים היטב במטרפת יד.

מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה ואבקת הקקאו ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת אל התבנית ומשטחים אותה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך 170 מעלות צ' כ- 40 דקות,

או עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא לח ועליו פירורים.

להכנת הציפוי – יוצקים את השמנת לסיר קטן ומביאים לרתיחה על אש נמוכה. שמים את השוקולד בקערה ויוצקים עליו את השמנת הרותחת.

מערבבים עד שהתערובת נמסה וחלקה. יוצקים את הציפוי על פני העוגה והדפנות. מעטרים בשקדים המולבנים.

 

  • טיפסקל

איך מגוונים עוגה ללא מאמץ?

כל עוגה יכולה להשתנות אם תשתמשו בתבניות בגדלים ובצורות שונים.

התבניות האישיות מאפשרות שליטה על כמות הקלוריות.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here