עוגה בחושה נפלאה, עשירה בניחוח תפוז, ובשילוב ריבה ופירורים. היא מהירת הכנה, טעמה המיוחד מתקבל משימוש בריבת שזיפים (פובידל) אך אפשר לגוון ולהשתמש בכל ריבה אהובה עליכם.

עוגה בחושה מפתיעה

החומרים: לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, משומנת ומקומחת.

לבצק:

200 גרם חמאה

1/4 1 כוסות סוכר

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל משובחת

קורט קינמון

קליפה מגוררת מתפוז אחד

3 כוסות קמח מנופה

1 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס מיץ תפוזים טרי מסונן

1/4 כוס מי סודה

3 כפות ריבת שזיפים (פובידל) או כל ריבה אחרת

לפירורי הבצק:

4 כפות קמח מנופה

3 כפות סוכר או סוכר חום

1/4 כפית קינמון

50 גרם חמאה קרה

אופן ההכנה:

הכנת הבצק- מערבלים את החמאה והסוכר לתערובת קלילה וקיצפית. מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל,הקינמון וקליפת התפוז ומערבלים במהירות גבוהה 2-3 דקות.

מנמיכים את מהירות המערבל מוסיפים לסירוגין את הקמח, אבקת האפייה, מיץ התפוזים ומי סודה.

מעבירים אל התבנית את בלילת הבצק. נוטלים בכפית מריבת השזיפים ומפזרים סביב בלילת הבצק.

הכנת הפרורים – שמים את הקמח, הסוכר, הקינמון והחמאה בקערה ומשפשפים בין כפות הידיים ליצירת פירורים. מפזרים על פני העוגה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יצא נקי ויבש.

 

  • טיפסקל

להכנת העוגה פרווה – אפשר להחליף את החמאה במחמאה או מרגרינה

צילום: אנטולי מיכאלו

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

  1. מכינה את העוגה שנים רבות מתוך הספר "עוגת השבוע".
    במקום 200 גרם חמאה אני שמחה 3/4 כוס שמן קנולה.
    בפירורים גם ממירה לשמן.
    עוגה נהדרת.
    נשמרת מצוין בהקפאה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here