

עוגה בחושה נפלאה, עשירה בניחוח תפוז, ובשילוב ריבה ופירורים. היא מהירת הכנה, טעמה המיוחד מתקבל משימוש בריבת שזיפים (פובידל) אך אפשר לגוון ולהשתמש בכל ריבה אהובה עליכם.
עוגה בחושה מפתיעה
החומרים: לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, משומנת ומקומחת.
לבצק:
200 גרם חמאה
1/4 1 כוסות סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל משובחת
קורט קינמון
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
3/4 כוס מיץ תפוזים טרי מסונן
1/4 כוס מי סודה
3 כפות ריבת שזיפים (פובידל) או כל ריבה אחרת
לפירורי הבצק:
4 כפות קמח מנופה
3 כפות סוכר או סוכר חום
1/4 כפית קינמון
50 גרם חמאה קרה
הכנת הבצק- מערבלים את החמאה והסוכר לתערובת קלילה וקיצפית. מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל,הקינמון וקליפת התפוז ומערבלים במהירות גבוהה 2-3 דקות.
מנמיכים את מהירות המערבל מוסיפים לסירוגין את הקמח, אבקת האפייה, מיץ התפוזים ומי סודה.
מעבירים אל התבנית את בלילת הבצק. נוטלים בכפית מריבת השזיפים ומפזרים סביב בלילת הבצק.
הכנת הפרורים – שמים את הקמח, הסוכר, הקינמון והחמאה בקערה ומשפשפים בין כפות הידיים ליצירת פירורים. מפזרים על פני העוגה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יצא נקי ויבש.
- טיפסקל
להכנת העוגה פרווה – אפשר להחליף את החמאה במחמאה או מרגרינה
צילום: אנטולי מיכאלו
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
פסקל
האם אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס?
אם כן מהי הכמות?
כן את יכולה
100 גרם חמאה 80 גרם
אוי זה נראה נהדר.
הי הילה
תודה רבה
והטעם באמת מצוין :)
מכינה את העוגה שנים רבות מתוך הספר "עוגת השבוע".
במקום 200 גרם חמאה אני שמחה 3/4 כוס שמן קנולה.
בפירורים גם ממירה לשמן.
עוגה נהדרת.
נשמרת מצוין בהקפאה
הי סמדר
יישר כוח!
פסקל