עוגה נפלאה, מהירת הכנה ונהדרת להגשה בימים קרים לצד כוס תה מהביל. טעמה המיוחד מתקבל משימוש בריבת שזיפים (פובידל) אך אפשר לגוון ולהשתמש בכל ריבה אהובה עליכם.

החומרים: לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ.

200 גרם חמאה

1/4 1 כוסות סוכר

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל משובחת

קורט קינמון

קליפה מגוררת מתפוז אחד

3 כוסות קמח מנופה

1 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס מיץ תפוזים טרי מסונן

1/4 כוס מי סודה

3 כפות ריבת שזיפים (פובידל) או כל ריבה אחרת

לפירורי הבצק: (קראמבל)

4 כפות קמח מנופה

3 כפות סוכראו סוכר חום

1/4 כפית קינמון

50 גרם חמאה קרה

אופן ההכנה:

מניחים את החמאה והסוכר בקערת מערבל חשמלי ומערבלים לתערובת קלילה וקציפתית. מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל וקליפת התפוז ומערבלים במהירות גבוהה 2-3 דקות.

מנמיכים את מהירות המערבל מוסיפים לסירוגין את הקמח, מיץ התפוזים ומי סודה.

משמנים ומקמחים את התבנית ומעבירים אליה את בלילת הבצק. נוטלים בכפית מריבת השזיפיםומפזרים סביב בלילת הבצק.

להכנת הפרורים-שמים את הקמח, הסוכר, הקינמון והחמאה בקערה ומשפשפים בין כפות הידיים ליצירת פירורים. מפזרים על פני העוגה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יצא נקי ויבש.

 

סגנון וצילומים:פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here