

עוגה נפלאה, מהירת הכנה ונהדרת להגשה בימים קרים לצד כוס תה מהביל. טעמה המיוחד מתקבל משימוש בריבת שזיפים (פובידל) אך אפשר לגוון ולהשתמש בכל ריבה אהובה עליכם.
החומרים: לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ.
200 גרם חמאה
1/4 1 כוסות סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל משובחת
קורט קינמון
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
3/4 כוס מיץ תפוזים טרי מסונן
1/4 כוס מי סודה
3 כפות ריבת שזיפים (פובידל) או כל ריבה אחרת
לפירורי הבצק: (קראמבל)
4 כפות קמח מנופה
3 כפות סוכראו סוכר חום
1/4 כפית קינמון
50 גרם חמאה קרה
אופן ההכנה:
מניחים את החמאה והסוכר בקערת מערבל חשמלי ומערבלים לתערובת קלילה וקציפתית. מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל וקליפת התפוז ומערבלים במהירות גבוהה 2-3 דקות.
מנמיכים את מהירות המערבל מוסיפים לסירוגין את הקמח, מיץ התפוזים ומי סודה.
משמנים ומקמחים את התבנית ומעבירים אליה את בלילת הבצק. נוטלים בכפית מריבת השזיפיםומפזרים סביב בלילת הבצק.
להכנת הפרורים-שמים את הקמח, הסוכר, הקינמון והחמאה בקערה ומשפשפים בין כפות הידיים ליצירת פירורים. מפזרים על פני העוגה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יצא נקי ויבש.
סגנון וצילומים:פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק