

לכל אחד יש את סגנון הבישול והטעמים שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה. הממולאים מתחברים אסוציאטיבית עם אוכל ביתי מסורתי, הכרוך בעבודה מורכבת וארוכה במטבח. לכן נמצא שלל מתכוני ממולאים במטבחים השונים. אחת המנות האהובות עלי היא זו: עגבניות ממולאות באורז ועשבי תיבול. והיא מתאימה לכל ארוחה ולכל אירוע. אני אוהבת לפתוח בה ארוחה חגיגית לאהובים שלי.
* For the English recipe scroll down *
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם את המנה אל תשכחו לתייג אותי אשמח לראות את התוצרים שלכם #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!


החומרים: (ל-7 מנות)
7 עגבניות בינוניות
1 כוס אורז בסמטי, מבושל במים חצי בישול (לא לרכך אותו לגמרי)
1/2 כוס גרגרי רימונים או צימוקים
1 עגבנייה מרוסקת
1/4 כוס שמן זית
1/4 כפית פטרוזיליה, קצוצה
1/4 כוס כוסברה, קצוצה
2 כפות אורגנו, קצוץ
2 כפות נענע, קצוצה
3 בצלים בינוניים, קצוצים, מטוגנים לגוון זהבהב ומסוננים מהשמן
1/2 כפית כמון או בהרט
1/4 כפית קינמון טחון
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם


לרוטב עגבניות:
4 כפות שמן זית משובח
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
"בשר" העגבניות המרוקנות
1 ענף נענע, קצוצה דק
1/4 כוס אורגנו או תימין, קצוצים
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
1 כף סוכר
150 גרם רסק עגבניות


אופן ההכנה:
חותכים את החלק העליון של העגבניות ומשאירים חלק אחד מחובר. בעזרת כף פריזאית או כפית מרוקנים בזהירות את תכולת העגבניות, תוך שמירה על החלק העליון שלא יתנתק מהעגבנייה. בדרך זו מרוקנים את כל העגבניות אל קערה בינונית.
מניחים את האורז המבושל למחצה בקערה. מוסיפים את יתר החומרים והתבלינים, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. מי שאוהב חריפות אפשר להוסיף בשלב זה 1/2 כפית הריסה.
נוטלים בעזרת כף ממלית האורז וממלאים את העגבניות. סוגרים בכיפת העגבנייה שהשארנו מחוברת בקצה אחד. מסדרים את העגבניות הממולאות בתבנית או בסיר שאפשר להכניס לתנור.
הכנת הרוטב – מחממים שמן בסיר בינוני, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים שתיים שלוש דקות, עד לקבלת גוון חום זהבהב. קוצצים דק את כל "בשר" העגבניות ומוסיפים אל הבצל. מערבבים ומטגנים דקה שתיים.
מוסיפים את יתר החומרים ויוצקים 3/4 עד 1 כוס מים. מערבבים. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים את הרוטב על העגבניות. אופים במשך כשעה עד שעה וחצי בתנור חם שחומם מראש ל-180 מעלות. מגישים חם.
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
דרגת קושי: בינונית
זמן הכנה: שעה וחצי – שעתיים עם ההכנה
סוג המנה: פרווה
טיפסקל:
אפשר להפוך את המנה לבשרית על ידי הוספת 200 גרם בשר בקר או עוף טחון ושימוש רק ברבע כוס אורז בסמטי
Photo credit & styling: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- 7 tomatoes
- 1 cup basmati rice, cooked halfway in water (don’t let it completely soften)
- ½ cup pomegranate seeds or raisins
- 2 tomatoes, crushed
- ¼ cup olive oil
- ¼ tsp chopped parsley
- ¼ cup chopped cilantro
- 2 tbsp chopped oregano
- 2 tbsp chopped mint
- 3 medium onions, chopped and fried, then drained
- ½ tsp cumin or Baharat
- ¼ tsp cinnamon
- Salt and pepper, to taste
- Tomato sauce:
- 4 tbsp olive oil
- 2 medium onions, chopped finely
- Crushed tomatoes, without liquid
- 1 sprig of mint, chopped finely
- ¼ cup oregano or thyme, chopped
- Salt and pepper, to taste
- 1 tbsp sugar
- 150 g tomato paste
Instructions
- Slice off the tops of the tomatoes, leaving one small section of the top attached. Using a melon baller or a spoon, scoop out the insides of the tomatoes, making sure that the top part does not get detached from the tomato. Place all the inside pieces of the tomatoes in a bowl.
- Place the rice in a bowl. Add the rest of the ingredients, including the herbs, and mix well. Taste and adjust seasoning. If you’d like it to be spicy, you can add a ½ tsp of harissa.
- Take spoonfuls of the rice mixture and fill the tomatoes, then close with the tomato tops that are still attached. Place the tomatoes in a baking tray or pot that can go in the oven.
- To prepare the sauce, heat the oil in a medium pot. Add the onions and sauté for 2-3 minutes until they begin to brown. Chop up the insides of the tomatoes and add them to the onion and cook another minute or two.
- Add the rest of the ingredients and then pour in ¾ or 1 cup of water. Mix well. Lower the flame to medium and bring to a boil. Taste and adjust seasoning. Pour the sauce on top of the tomatoes and bake in an oven that has been preheated to 180° for 60-90 minutes. Serve hot.
- TiPascale
- This is the vegetarian version of this recipe. If you’d like to add meat, use ¼ cup partially cooked basmati rice with 200 grams of ground beef or chicken.
- Level of difficulty: Medium.
- Time: 1.5-2 hours.
- Status: Pareve.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק