Jump to recipe

לכל אחד יש את סגנון הבישול והטעמים שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה. הממולאים מתחברים אסוציאטיבית עם אוכל ביתי מסורתי, הכרוך בעבודה מורכבת וארוכה במטבח.  לכן נמצא שלל מתכוני ממולאים במטבחים  השונים. אחת המנות האהובות עלי היא זו: עגבניות ממולאות באורז ועשבי תיבול. והיא מתאימה לכל ארוחה ולכל אירוע. אני אוהבת לפתוח בה ארוחה חגיגית לאהובים שלי.

* For the English recipe scroll down *

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי.  הכנתם את המנה אל תשכחו לתייג אותי אשמח לראות את התוצרים שלכם  #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!

Photo credit & styling: Pascale Perez-Rubin
עגבניות ממולאות באורז ועשבי תיבול

החומרים: (ל-7 מנות)

7 עגבניות בינוניות

1 כוס אורז בסמטי, מבושל במים חצי בישול (לא לרכך אותו לגמרי)

1/2 כוס גרגרי רימונים או צימוקים

1 עגבנייה מרוסקת

1/4 כוס שמן זית

1/4 כפית פטרוזיליה, קצוצה

1/4 כוס כוסברה, קצוצה

2 כפות אורגנו, קצוץ

2 כפות נענע, קצוצה

3 בצלים בינוניים, קצוצים, מטוגנים לגוון זהבהב ומסוננים מהשמן

1/2 כפית כמון או בהרט

1/4 כפית קינמון טחון

מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

 

 

עגבניות ממולאות באורז ועשבי תיבול
עגבניות ממולאות באורז ועשבי תיבול

לרוטב עגבניות:

4 כפות שמן זית משובח

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

"בשר" העגבניות המרוקנות

1 ענף נענע, קצוצה דק

1/4 כוס אורגנו או תימין, קצוצים

מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

1 כף סוכר

150 גרם רסק עגבניות

עגבניות ממולאות באורז ועשבי תיבול
עגבניות ממולאות באורז ועשבי תיבול

אופן ההכנה:

חותכים את החלק העליון של העגבניות ומשאירים חלק אחד מחובר. בעזרת כף פריזאית או כפית מרוקנים בזהירות את תכולת העגבניות, תוך שמירה על החלק העליון שלא יתנתק מהעגבנייה. בדרך זו מרוקנים את כל העגבניות אל קערה בינונית.

מניחים את האורז המבושל למחצה בקערה. מוסיפים את יתר החומרים והתבלינים, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. מי שאוהב חריפות אפשר להוסיף בשלב זה 1/2 כפית הריסה.

נוטלים בעזרת כף ממלית האורז וממלאים את העגבניות. סוגרים בכיפת העגבנייה שהשארנו מחוברת בקצה אחד. מסדרים את העגבניות הממולאות בתבנית או בסיר שאפשר להכניס לתנור.

הכנת הרוטב – מחממים שמן בסיר בינוני, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים שתיים שלוש דקות, עד לקבלת גוון חום זהבהב. קוצצים דק את כל "בשר" העגבניות ומוסיפים אל הבצל. מערבבים ומטגנים דקה שתיים.

מוסיפים את יתר החומרים ויוצקים 3/4 עד 1 כוס מים. מערבבים. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים את הרוטב על העגבניות. אופים במשך כשעה עד שעה וחצי בתנור חם שחומם מראש ל-180 מעלות. מגישים חם.

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

דרגת קושי: בינונית

זמן הכנה: שעה וחצי – שעתיים עם ההכנה

סוג המנה: פרווה

 

טיפסקל:

אפשר להפוך את המנה לבשרית על ידי הוספת 200 גרם בשר בקר או עוף טחון ושימוש רק ברבע כוס אורז בסמטי

Photo credit & styling:  Pascale Perez-Rubin

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here