

לעוגיות אלו שמות רבים – קשקשניות, עניבות בצק, לולאות ועוד. אני בחרתי את השם "סרטי בצק", כיוון שבהכנתן כביכול שוזרים סרטים, אך שמן המקורי הוא צ'ורגה, והן מגיעות הישר מהמטבח ההונגרי. ככל שהבצק דק ועדין יותר, כך טעם העוגיות נפלא יותר.
החומרים: לכ- 36 עוגיות
2 כוסות קמח, מנופה
3 חלמונים
2 ביצים
1 כף סוכר
2 כפות רום
2 כפות שמנת חמוצה
קורט מלח
1/2 כוס אבקת סוכר
1 שקית סוכר וניל, טחון או כתוש לאבקה
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
ריבת משמש חמצמצה, אבקת סוכר או זילוף שוקולד פריסטייל
אופן ההכנה:
מניחים את הקמח בקערה עמוקה, מוסיפים חלמונים, ביצים, סוכר, רום, שמנת ומלח. בוחשים עד שמתקבל בצק (אם צריך מוסיפים עוד כפית שמנת חמוצה).
מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ולשים היטב. מניחים בצד ל-20 דקות.
מרדדים את הבצק לעלה דק וחותכים למלבנים בגודל 4X6 ס"מ (או באורך כפול, אם רוצים). בעזרת סכין יוצרים חריץ במרכז, לאורך המלבן. מעבירים את אחת מפינות המלבן דרך החריץ לצד השני, כך שנוצר מעין קשר.
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, ומטגנים על להבה נמוכה 3-2 סרטים יחד במשך כ-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג. מעבירים את הסרטים לצלחת הגשה, מערבבים את אבקת הסוכר עם סוכר הווניל ובוזקים מעל הסרטים. מגישים בליווי ריבה.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק