בוא נתחיל את השבוע עם אחת ממנות הדגל של המטבח האיטלקי. יש לה המון גרסאות ולא משנה איך משלבים בין החומרים ומכינים את המנה, היא תמיד מתקבלת בהמון אהבה על ידי בני המשפחה, במיוחד על ידי הילדים.

לפניכם הגרסה האהובה ביותר על בני משפחתי. אחרי שכבר הכנתם את הפסטה פיצ'י אני מקילה עליכם, אין צורך להכין פסטה, מספיק שתשתמשו בפסטה יבשה הנמכרת בשווקים. מי שרוצה להכין פסטה בעצמו, כמובן, מוזמן.

ספגטי בולונז

החומרים: ל-6-8 מנות

4 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

2 גזרים חתוכים לקוביות

2- 3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות

5 שיני שום כתושות

500 גרם בשר בקר טחון

1 כוס עגבניות חתוכות לקוביות

100 גרם רסק עגבניות

מלח ופלפל לפי הטעם

2-½1 כוסות ציר בשר, ירקות או מים

8-10 עלי בזיליקום קצוצים דק – יש לקצוץ אותם סמוך להוספתם לתבשיל

1 חבילת ספגטי

אופן ההכנה: 

מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים אותם עד לדרגת שקיפות, מוסיפים את קוביות הגזר, הסלרי והשום ומאדים 2-3 דקות.

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים יחד תוך ערבוב ומעיכת הבשר עד לקבלת תערובת פירורית הומוגנית עם הירקות. מוסיפים אל הסיר את קוביות העגבניות ורסק העגבניות, מתבלים קלות במלח ופלפל ויוצקים את הנוזלים. מערבבים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הבזיליקום הקצוץ. בודקים את כמות הנוזלים ובמידת הצורך אפשר להוסיף מעט מהם. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. ממשיכים לבשל על להבה קטנה כחצי שעה.

מכינים את הספגטי לפי הוראות היצרן המופיעות על גב האריזה. מגישים בצלחת את הספגטי ומניחים 2-3 כפות מהבולונז המוכן.

 

טיפסקל לשדרוג וחיזוק הטעם:

החליפו את הבזיליקום באורגנו מיובש. גוונו את נוזלי הבולונז ביין אדום ובחומץ בלסמי.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

  1. שלום אשמח אם תוכלי לכתוב לי את הכמות הרצויה של המלח והפלפל (פשוט תמיד יוצא לי חסר או יותר מידי)תודה רבה על מתכונים נהדרים!!

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here