סמבוסק- מעטפת נפלאה ומלית פיקנטית

אין כמו להחזיק ביד מאפה חמים החובק בתוכו מלית עשירה ופיקנטית, נותנים נגיסה והטעם פשוט מתפרץ …

קבלו את אחד המאכלים הכי מובהקים של המטבח העיראקי.הסמבוסק הוא כיסן בצק מעניין לפעמים הוא עשוי מבצק שמרים או כשממהרים משתמשים בבצקעל בסיס אבקת אפייה.

המתכון כאן הוא עם שמרים. את הכיסן ממלאים במלית מתוקה או חריפה. בגרסה שלפנכם הסמבוסק ממולא במלית חומוס פיקנטית.

החומרים: ל – 24-22 כיסנים

20 גרם שמרים טריים

4 כוסות קמח מנופה

1 כף סוכר

50 גרם מרגרינה מומסת

1-2 כוסות מים

1 חלבון

שמן לטיגון עמוק

 

 

אפויים או מטוגנים
אפויים או מטוגנים

למלית:

1/2 1 כוסות גרגרי חומוס, מושרים במים יום קודם להכנה.

2 כפות שמן

2 בצלים, קצוצים דק

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית כמון טחון

1/2 כפית בהרת

1/2 כפית פלפלת חריפה

אפשר להכין גם קטנים ולעטר בסגירת לחיצה עם מזלג

אופן ההכנה:

מסננים את גרגרי החומוס המושרים ומניחים בסיר עם מים מבשלים כ-45 דקות עד שהם רכים. טוחנים במטחנת בשר או במעבד מזון את הגרגרים ומעבירים לקערה.

שמים את הקמח בקערה רחבה וצרים גומה במרכז. שמים בגומה את המרגרינה המומסת ומפזרים סביב הקמח את גרגרי השמרים הטריים.

מפזרים את הסוכר ולשים תוך הוספת המים לפי ספיגת הבצק. לשים עד לקבלת בצק עדין וחלק. מכסים ומשהים להתפחה כחצי שעה.

להכנת המלית- מטגנים בשמן א הבצל, מוסיפים לחומוס הטחון ובוחשים היטב. מתבלים במלח,פלפל שחור, בכמון,בבהרת ובפלפלת החריפה.

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים בבצק עיגולים בעזרת כוס או צלוחית. מניחים כפית גדושה מן המלית במרכז כל עיגול.

מורחים את קצוות העיגול בחלבון ומקפלים לשניים. משהים להתפחה נוספת כ- 20 דקות.

מחממים במחבת כבדה שמן בגובה 4-5 ס"מ או שמן עמוק. ומטגנים את הכיסנים לגוון סהוב . מגישים חם.

 

ממולאים ומטוגנים
ממולאים ומטוגנים
  • טיפסקל לגיוונים, שדרוגים ולממהרים

ממהרים? – אפשר להשתמש בגרגרי חומוס משומרים מסננים וטוחנים בהתאם.

אין זמן להתפחה? – השתמשו במקום השמרים ב-1 כף אבקת אפייה.

לא רוצים מרגרינה – החליפו ב-1/4 כוס שמן.

שומרים על המשקל? – הכינו את כיסני הסמבוסק קטנים בקוטר של כוס (כ-10) מעצבים וסוגרים את הכיסן בעזרת מזלג ליצירת עיטור. לקבלת כיסנים גדולים משתמשים בקערית קטנה.

סמבוסק גדול
סמבוסק גדול
Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here