

סמבוסק/ כיסני חומוס כי אין כמו להחזיק ביד מאפה חמים החובק בתוכו מלית עשירה ופיקנטית, נותנים נגיסה והטעם פשוט מתפרץ …
קבלו את אחד המאכלים סמבוסק/ כיסני חומוס הכי מובהקים של המטבח העיראקי. הסמבוסק הוא כיסן בצק מעניין לפעמים הוא עשוי מבצק שמרים או כשממהרים משתמשים בבצק על בסיס אבקת אפייה.
המתכון כאן הוא עם שמרים. את הכיסן ממלאים במלית מתוקה או חריפה. בגרסה שליפנכם הסמבוסק ממולא במלית חומוס פיקנטית.
החומרים: ל – 24-22 כיסנים
20 גרם שמרים טריים
4 כוסות קמח מנופה
1 כף סוכר
50 גרם מרגרינה מומסת
1-2 כוסות מים
1 חלבון
שמן לטיגון עמוק


למלית:
1/2 1 כוסות גרגרי חומוס, מושרים במים יום קודם להכנה.
2 כפות שמן
2 בצלים, קצוצים דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון טחון
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפלת חריפה


אופן ההכנה:
מסננים את גרגרי החומוס המושרים ומניחים בסיר עם מים מבשלים כ-45 דקות עד שהם רכים. טוחנים במטחנת בשר או במעבד מזון את הגרגרים ומעבירים לקערה.
שמים את הקמח בקערה רחבה וצרים גומה במרכז. שמים בגומה את המרגרינה המומסת ומפזרים סביב הקמח את גרגרי השמרים הטריים.
מפזרים את הסוכר ולשים תוך הוספת המים לפי ספיגת הבצק. לשים עד לקבלת בצק עדין וחלק. מכסים ומשהים להתפחה כחצי שעה.
להכנת המלית- מטגנים בשמן א הבצל, מוסיפים לחומוס הטחון ובוחשים היטב. מתבלים במלח, פלפל שחור, בכמון, בבהרט ובפלפלת החריפה.
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים בבצק עיגולים בעזרת כוס או צלוחית. מניחים כפית גדושה מן המלית במרכז כל עיגול.
מורחים את קצוות העיגול בחלבון ומקפלים לשניים. משהים להתפחה נוספת כ- 20 דקות.
מחממים במחבת כבדה שמן בגובה 4-5 ס"מ או שמן עמוק. ומטגנים את הכיסנים לגוון סהוב . מגישים חם.


- טיפסקל לגיוונים, שדרוגים ולממהרים
ממהרים? – אפשר להשתמש בגרגרי חומוס משומרים מסננים וטוחנים בהתאם.
אין זמן להתפחה? – השתמשו במקום השמרים ב-1 כף אבקת אפייה.
לא רוצים מרגרינה – החליפו ב-1/4 כוס שמן.
שומרים על המשקל? – הכינו את כיסני הסמבוסק קטנים בקוטר של כוס (כ-10) מעצבים וסוגרים את הכיסן בעזרת מזלג ליצירת עיטור. לקבלת כיסנים גדולים משתמשים בקערית קטנה. וכמובן אפשר לאפות במקום לטגן.


הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
אפשר להקפיא אותם שהם עדיין לא טוגנו?
הי אוסנת
אפשר .
האם אפשר עם סוג קמח אחר? תודה
כן
אבל עליך לבדוק את כמות הנוזלים יכול להיות שיש להוסיף יותר נוזלים למשל אם החלטת להשתצמש בקמח מלא
אפשר להשתמש בקמח שמרים?
הי אילנה
כן בוודאי את יכולה
פסקל
היי , רציתי לדעת איך מתקבל צבע כזה בבצק ? צריך לתבל את הבצק במשהו, או שזה מהטיגון?
הי ליבת
זה הטיגון :)
היי האם אפשר לאפות במקום לטגן?.
הי
אפשר בהחלט אבל אז זה לא בדיוק סמבוסק :)
היי פסקל מה עושה החלבון??
הי רינה
זה נועד למנוע את פתיחת הכיס בשעת הטיגון כמו דבק
במה אפשר למלא במקום בחומוס?
הי קלרה
את יכולה להכין עם עדשים ירוקות או אדומות או עם שעועית מש
או עם מלית של ירקות עם פטריות