

חגיגה של מראה נפלא עם טעם משגע – קל ומהיר הכנה. מכינים סלסילות מבצק פילו או בריק וממלאים ביצירתיות: ירקות טריים או מוקפצים, פסטה, גבינות או בשרים.
החומרים: ל-10-8 מנות אישיות
שמן לטיגון עמוק/ אפשר גם לאפות הציצו למטה לטיפסקל
10-8 עלי בריק לסיגרים
4-3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לרצועות
300 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקיקות
1 גזר, חתוך לרצועות דקות
1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
1/4 ראש כרוב, חתוך לרצועות
5 שיני שום, כתושות
1 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טרי, גרוס
1 כף דבש
2 כפות רוטב סויה
קורט פלפל צ'ילי, גרוס
מלח ופלפל, לפי הטעם


אופן ההכנה:
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בינוני. נוטלים עלה בריק, מניחים מעל שפת הסיר ודוחסים אותו פנימה בזהירות בעזרת מצקת, לקבלת צורה קעורה. מחזיקים כמה שניות עם המצקת כדי שהצורה תתייצב. מטגנים עד קבלת גוון בהיר והופכים בעדינות. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים עוף ומטגנים כ-8 דקות, עד שהוא מוכן. מוציאים לקערה.
מוסיפים שמן למחבת ומאדים את הירקות בזה אחר זה. מחזירים למחבת את רצועות העוף ומוסיפים את שאר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.
ממלאים את צלחות הבריק המוכנות ב-3-2 כפות מהמלית. מגישים חם.


- טיפסקל לקעריות אפויות
אפשר לחסוך בטיגון ובזמן הכנה אם חותכים את עלי הפילו לריבועים ומסדרים אותם כסלסילה בתבנית שקעים (יש לזכור לשמן את השקעים לפני כן). אופים בחום בינוני עד הזהבה.
חשוב להשתמש בעלים עגולים כדי לשמור על צורת הצלחת. אפשר להקטין את גודל העיגולים לקבלת למנות קטנות יותר.
- טיפסקל לשימוש בעלים
יש לשמור את עלי הפילו עטופים במגבת לחה, לשמירה על גמישותם. אם העלים חשופים – הם מתייבשים ולא ניתן להשתמש בהם.
אפשר להכין כמות גדולה של גלילי בריק מתוקים ולהקפיאם לפני הטיגון או אחריו. אם מכינים סירופ לגלילים מתוקים – יש להכינו סמוך להגשה ולא להקפיא גלילי בריק עם סירופ.
סיגרים ממולאים בבשר אפשר להקפיא עם המילוי לפני או אחרי הטיגון. רצוי להפשיר במקרר לילה קודם.
אם יש לכם רק עלי פילו מלבניים ואתם מעוניינים לקבל קעריות הגשה מעוצבות יפה, גוזרים את העלים לעיגולים.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק