לפניכם רעיון פשוט ומהיר הכנה, להכנת מנת קינוח תוך 10-15 דקות. אפשר להכינה עם ריבועי בצק עלים מוכנים
או עם עלי פילו. בוחרים פירות העונה אהובים ונגשים לעבודה.
סלסילות פילו במלית פירות
החומרים ל-10-12 סלסילות אישיות
כ-10 עלי פילו גדולים חתוכים לריבועים ואו ריבועי בצק עלים מוכנים
1/2 כוס חמאה מומסת להברשת עלי הפילו
לפירות:
2 אפרסקים מגולענים וחתוכים לפלחים
2 משמשים מגולענים וחתוכים לפלחים
2 שזיפים מגולענים וחתוכים לפלחים
1 ליקר דובדבנים
1-2 כפות סוכר חום
2 כפות מים
2-3 טיפות וניל
למילוי:
3/4 כוס פירורי ביסקוויטים או פתיתי קוקוס קלוי
1-2 כוסות קצפת מוכנה – עשויה מאינסטנט פודינג וניל,חלב ושמנת מתוקה
לעיטור:
עלי נענעה טרייה
אופן ההכנה:
משמנים את השקעים בתבנית. חותכים במספרים את עלי הפילו לריבועים ,מברישים כל ריבוע בחמאה המומסת ומרפדים את השקעים בתבנית.
יש לרפד בארבעה עלי ריבועי פילו. מברישים בחמאה המומסת בין הריבועים. בדרך זו מכינים את כל השקעים בתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש, בחום בינוני כ-12-13 דקות מוציאים ומצננים. מניחים את הפירות החתוכים בסיר בינוני. מוסיפים את הליקר, סוכר חום, מים ווניל.
מערבבים ומבשלים מספר דקות על להבה בינונית, עד לריכוך עדין (יש לשמור שפרוסות הפירות לא יתבשלו יתר על המידה).
בניית הסלסילה – מניחים על משטח עבודה סלסילה מוכנה, לתוכה מפזרים כפית או שתיים של פירורי ביסקוויטים או פתיתי קוקוס. מניחים
מעל פרוסות פירות. בדרך זו מכינים את כל הסלסילות. ממלאים בקצפת המוכנה שקית זילוף בעל צינטר משונן.
מזלפים על הפירות תלוליות קרם. מעטרים בעלי נענע. מאחסנים במקרר עד להגשה.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק