טעמו של דג הסלמון פשוט מושלם כשהוא אפוי בתנור, בקלות הוא הופך למנה נפלאה לארוחת צהריים של אמצע שבוע. כאשר מעונינים להגישו בארוחה חגיגית מגוונים בעשבי תיבול ותבלינים. לפעמים מצפים את הדג בגלימת תבלין ובמטבל מעניין. אפשר להכינו באחת משתי הדרכים, כאשר כל אחת מהשיטות מניבה תוצאה מפתיעה.

חומרים: ל- 8-10 מנות

1 נתח פילה סלמון שלם (1/2 דג)

מלח ופלפל שחור, גרוס

2 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית

לשיטה א' – פילה סלמון ברוזמרין

2-3 ענפי רוזמרין

לשיטה ב' – פילה סלמון בשום

1/2 כפית אבקת שום

 

אופן ההכנה: 

לשיטה א'- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), פורסים יריעת רדיד אלומיניום בתבנית התנור. מניחים את הדג במרכז התבנית כשהעור כלפי מטה. בוזקים על הנתח מלח ופלפל שחור, מטפטפים לאורכו את מיץ הלימון ושמן הזית, ומניחים על פניו את ענפי הרוזמרין. סוגרים את רדיד האלומיניום היטב.

אופים כ-40 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים בזהירות את רדיד האלומיניום, ופורסים למנות.

לשיטה ב' – מניחים את נתח הדג על רשת בתנור, בוזקים עליו מלח, פלפל ואת אבקת השום, ומטפטפים מעט מיץ לימון טרי.

צולים בגריל 20 דקות מכל צד. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) ואופים 15 דקות. מגישים קר.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here