לפעמים כל מה שצריך לארוחת ערב קלילה הוא סלט ים תיכוני המשלב שעועית גדולה במיוחד וגבינת פטה.

אפשר להכינו גם עם כל שעועית אחרת. מתקבל סלט שמח, קליל, ומפנק לארוחת ערב

 

סלט שעועית בובס גבינת פטה ותרד

החומרים: ל- 6-8 מנות

2 כוסות שעועית לבנה ענק בובס מושרת במים לילה קודם להכנה

1 בצל סגול גדול, פרוס דק

2 בצלים ירוקים, חתוכים לפרוסות דקות

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

1 כוס עלי תרד טרי

200 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות קטנות

מלח ופלפל שחור, גרוס

4 כפות שמן זית משובח

מיץ לימון שלם

 

אופן ההכנה:

מסננים את השעועית ומניחים בסיר. יוצקים מים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים

כשעה ורבע  עד שהשעועית רכה. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב.

טועמים ומתקנים תיבול  בהתאם.

 

  • טיפסקל

אפשר להכין את השועעית יום קודם ולשמור במקרר, אפשר להחליף את הגבינה ברצועות עוף או נקנקיק.

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here