

סלט איכותי וטעים מתקבל אם משקיעים בחומרי הגלם ובטכניקות ההכנה קצת יותר זמן ומחשבה, ואגב כך, הוא בקלות הופך לארוחה משביעה. אני בעיקר אוהבת לאכול סלט בארוחת ערב קלילה.
קבלו סלט ים תיכוני המשלב שעועית גדולה במיוחד וגבינת פטה, אפשר להכינו גם עם סוג אחר של שעועית. מתקבל סלט שמח קליל ומפנק לארוחת ערב קלילה.
החומרים: ל- 6-8 מנות
2 כוסות שעועית לבנה ענק בובס מושרת במים לילה קודם להכנה
1 בצל סגול גדול, פרוס דק
2 בצלים ירוקים, חתוכים לפרוסות דקות
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1 כוס עלי תרד טרי
200 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור, גרוס
4 כפות שמן זית משובח
מיץ לימון שלם
אופן ההכנה:
מסננים את השעועית ומניחים בסיר. יוצקים מים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה ורבע עד שהשעועית רכה. מסננים ומעבירים לקערה.
מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.
- טיפסקל
אפשר להכין את השועעית יום קודם ולשמור במקרר, אפשר להחליף את הגבינה ברצועות עוף או נקנקיק.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק