התות הוא פרי נפלא לשלבו בשלל קינוחים, מאכלים, סלטים וריבות. אני אוהבת להגיש תותים שלמים, ולפעמים משלבת תוספת אחת שאמורה להדגיש או להשלים את הטעם.

החומרים: ל- 4 מנות

1 שקית תערובת של מיקס עלים

300 גרם (ראש שלם) ברוקולי לאחר חליטה במים רותחים

12 אגוזי פקאן

כפית זרעים

12 תותים חתוכים לחצאים

12 עלי בזיליקום

8 פרוסות דקות של לחם שיפון קלוי

160 גרם גבינת קומבוזולה פרוסה דק (שילוב של קממבר וגרוגונזולה)

לרוטב הויניגרט:

רבע כפית מלח

כף חומץ יין אדום

כפית של חרדל גרגירים

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מניחים כל פרוסת גבינה על פרוסת לחם וחותכים כל פרוסה ל8 מלבנים.

שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים קלוט. מלבד הפרוסות לחם עם הגבינה.

שמים את כל מרכיבי הויניגרט בצנצנת אטומה ומנערים. מוזגים את הרוטב על הסלט ממש לפני ההגשה ומערבבים, מניחים את הקרוטונים גבינה מעל הסלט ומגישים.

 

  • טיפסקל

כשבוחרים תותים לא מספיק להריח אותם. בחנו היטב את הסלסילה והקפידו לוודא שאין תותים מעוכים או רקובים בתחתית.

 

מתכון באדיבות לשף־קונדיטור דידייה פרוזניאק  צילום: שי בן אפרים

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here