אני רואה בסלט שירה בכמה קולות, שאם משלבים נכון בין הכלים לניצוח מדויק, מקבלים הפתעה מעניינות בצלחת. אם משקיעים בחומרי הגלם ובטכניקות ההכנה קצת יותר זמן ומחשבה, הוא בקלות הופך לארוחה משביעה.

ואם תשקיעו בו מחשבה נוספת, תוכלו בקלות לשנע אותו אתכם לעבודה, לטיולים, לים ולברכה. שילוב העדשים הירקות והטונה מקנים לסלט טעם חמצמץ עם ניחוח מנטה.

סלט עדשים וטונה

החומרים: ל-6-8 מנות

2 כוסות עדשים ירוקות, מושרים במים כשעה

2 בצלים ירוקים,קצוצים

1 בצל סגול גדול ,פרוס דק

2 כוסות טונה בשמן מסוננת

1 פלפל אדום גמבה חתוך לקוביות או רצועות

1/4 כוס כוסברה קצוצה

3 גבעולי נענע קצוצים

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כוס זיתים שחורים מגולענים (קלמטה)

מלח, פלפל שחור, גרוס

1/2 כוס שמן זית

מיץ מלימון בינוני

אופן ההכנה: 

מסננים את העדשים מניחים בסיר ומכסים במים ומביאים לרתיחה.

מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה עד שהעדשים רכות ומוצקות. מסננים,שוטפים במים ומסננים מעבירים לקערה .

מוסיפים את הבצלים, הטונה מפוררת, הפלפל האדום ושאר החומרים ומערבבים טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here