סלט פשוט וקל להכנה מהמטבח התונסאי, יש לו "קרובים" במטבח המרוקאי, טריפולטני, והאלגיראי. הסלטים כמעט דומים אולם תמצאו בהם שינוים קלים מאוד בטכניקת ההכנה ובצורת חיתוך הירקות.

סלט המקבובה מבוסס על ירקות מאודים מתובלים במעט מאוד תבלינים וללא מורכבות מיותרת, אין טיגון, אין בחישות, הכול מתנהל בתוך הסיר על משטח עבודה ואז מעבירים את הסיר לכיריים שם מתחיל הבישול עד לאידוי סופי.

רצוי לשלב פלפל חריף להדגיש את טעמו של הסלט, אך אפשר בהחלט לוותר עליו ולהסתפק בפלפלים ירוקים ואדומים.

 

סלט עגבניות ופלפלים/ סלט מקבובה

 

החומרים: ל – 6-8 מנות

2 פלפלים ירוקים חריפים

2 פלפלים ירוקים (אפשר לשלב בין פלפל ירוק כהה לבהיר)

1 פלפל גמבה אדום

3 עגבניות בינוניות

6 שיני שום

3 כפות שמן

1/4 כוס מים

1/4 כפית כרוויה טחונה או בגרגרים (קימל)

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

סלט עגבניות ופלפלים/ סלט מקבובה
סלט עגבניות ופלפלים/ סלט מקבובה

 

אופן ההכנה:

שוטפים ומנקים את הירקות, חותכים אותם לחתיכות גדולת או לרבעים. קולפים את שיני השום, פורסים או חוצים לשניים.

בסיר בינוני יוצקים את השמן מוסיפים את כל הירקות החתוכים והשום. מערביבים קלות יוצקים מעל את המים מפזרים את הקימל, המלח והפלפל.

מכסים את הסיר ומניחים על להבה בינונית נמוכה ומבשלים כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים והנוזלים מתאדים בחלקם. מגישים חם או קר.

 

סלט עגבניות ופלפלים/ סלט מקבובה
סלט עגבניות ופלפלים/ סלט מקבובה

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. המכבובה שלנו, מילדות בתונס העיר עד זקנה בארץ חמדת אבות ואמהות סביבי ירושלים, עגבניות אפילו שבע, אחד פלפל ירוק בהיר! אחד ירוק חריף למיטיבי לכת, ראש שום, כף שמן רצוי זית, מלח, פפ"ש מעט מן המעט, פפריקה, כף האריסה לא חריפה, מומלץ מעט זנגביל טחון. על האש בסיר רחב, עד שהלמטה שלו מתכסה בשכבת ציפוי עגבניות בגובה אפס, דקה מן הדקה, מוסיפים כף שמן זית, ומעדן אין כמוהו עם חבריו המזורה והתרשי קראע, ליווי פלא לכשכשו לבקיילה למאחשי, הכל לכבוד שבת קודש. מועדים ושמחה

    • הי שלום
      כל משפחה יש לה את הטכניקות וההרגלים שלה
      הגירסה שלך כאן נראת מאוד מעניינת
      זנגביל ?! במקבובה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here