סלט פשוט וקל להכנה מהמטבח התונסאי, יש לו "קרובים" במטבח המרוקאי, טריפולטני, והאלגיראי. הסלטים כמעט דומים אולם תמצאו בהם שינוים קלים מאוד בטכניקת ההכנה ובצורת חיתוך הירקות.

סלט המקבובה מבוסס על ירקות מאודים מתובלים במעט מאוד תבלינים וללא מורכבות מיותרת, אין טיגון, אין בחישות, הכול מתנהל בתוך הסיר על משטח עבודה ואז מעבירים את הסיר לכיריים שם מתחיל הבישול עד לאידוי סופי.

רצוי לשלב פלפל חריף להדגיש את טעמו של הסלט, אך אפשר בהחלט לוותר עליו ולהסתפק בפלפלים ירוקים ואדומים.

החומרים: ל – 6-8 מנות

2 פלפלים ירוקים חריפים

2 פלפלים ירוקים (אפשר לשלב בין פלפל ירוק כהה לבהיר)

1 פלפל גמבה אדום

3 עגבניות בינוניות

6 שיני שום

3 כפות שמן

1/4 כוס מים

1/4 כפית כרוויה טחונה או בגרגרים (קימל)

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

שוטפים ומנקים את הירקות, חותכים אותם לחתיכות גדולת או לרבעים. קולפים את שיני השום, פורסים או חוצים לשניים.

בסיר בינוני יוצקים את השמן מוסיפים את כל הירקות החתוכים והשום. מערביבים קלות יוצקים מעל את המים מפזרים את הקימל, המלח והפלפל.

מכסים את הסיר ומניחים על להבה בינונית נמוכה ומבשלים כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים והנוזלים מתאדים בחלקם. מגישים חם או קר.

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here