

בשולחן החג נערך טקס הברכות אותן מכינים ומגישים לשולחן כל אחד לפי העדה והמסורת בביתו, אבל בגדול כולם משלבים את סמלי הברכות בארוחת החג. קבלו סלט עשיר ומרענן ברוח סמלי החג.
סלט סלק עם תפוחי עץ ואגוזים
החומרים: ל -6 מנות
6 יחידות סלק בינוני לבישול
3 סלקים טריים בגודל בינוני לפריסה כמו לקרפאצ'יו לתחתית הצלחת – לא הכרחי אם מגישים בקערה. – פרוסים לפלחים דקים במנדולנה
1 תפוח עץ גרנד סמית גדול
1 קערית עם מים ומעט מיץ לימון
12 חצאי אגוזי קליפורניה קלויים ושבורים גס
6 אגוזי מלך שלמים לקישוט – לא הכרחי
2 כפות שמן זית
1.5-2 כפות חומץ יין אדום
2 כפות שמן אגוזים
מלח ופלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם


אופן ההכנה:
עוטפים את הסלקים בנייר כסף ומניחים בתבנית מרופדת במלח גס. אופים בתנור שחומם מראש לחום-200 מעלות צ' במשך כשעה או עד לריכוך. קולפים ומצננים. וחותכים לרצועות דקות כגפרורים.
פורסים שלושה סלקים לפלחים דקים, כמו קרפצ'יו. אלו ישמשו כתחתית לסלט.
קולפים את תפוחי העץ ומשרים במי לימון. חותכים את התפוחים לרצועות דקיקות בדומה לסלק.
מערבבים בקערה את הסלק, תפוחי העץ והאגוזים, מתבלים עם שמן, חומץ והתבלינים ושומרים בקירור עד להגשה.
ניתן להגיש בקערה מרכזית לשולחן. מסדרים את הסלק ומקשטים עם אגוזים ועלים. בהגשה אישית מסדרים במרכז צלחת 6-5 פרוסות דקות של סלק ובמרכז הסלקים מניחים במרכזן טבעת (פורמה)
עגולה אותה ממלאים בסלט. מהדקים מעט, מסירים את הטבעת ומקשטים בחצי אגוז ועלים ירוקים.
המתכון באדיבות השף שלום קדוש. צילום אורן בן חקון
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק