סלט העשוי עם לבבות ארטישוקים טריים. ברגע שמתגברים על עניין קילוף והכנת ליבות הארטישוקים המרגיז, זהו סלט קל להכנה, מיוחד ועשיר בטעמו החמצמץ. יכול להפוך בקלות לסלט קיצי עשיר אם מוסיפים לו פסטה.

החומרים: ל-8-6 מנות

4 לבבות ארטישוק גדולים, קלופים ונקיים ,חתוכים לחצי וכל חצי לפרוסות דקות

300 גר' (1 סלסילה) פטריות ירדן, פרוסות דק

1 גמבה, חתוכה לרצועות בעובי 1/2 ס"מ

3 גבעולי כרפס, חתוכים לרוחב לרצועות דקות

1 בצל סגול, חתוך לרצועות דקיקות

1 כוס אגוזי מלך, חצויים

2 שיני שום, כתושות

לרוטב:

מיץ מ-1 לימון

1 כף דבש או סילאן

מלח גס ופלפל, לפי הטעם

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה רחבה את פרוסות לבבות הארטישוק, הפטריות, הגמבה, הכרפס והבצל.

מוסיפים את האגוזים והשום, מערבבים ושומרים בקירור עד ההגשה.

מנערים היטב את כל חומרי הרוטב בצנצנת סגורה. סמוך להגשה יוצקים על הירקות,

מערבבים טועמים ומתקנים תיבול.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

    • הי ליאת
      את יכולה להחליף את הפטריות בירק אחר אבל לגבי הארטישוק
      לדעתי זו בעיה כי את מאבדת את הקרנציות של הירק הטרי .מעולם לא הכנתי את הסלט עם לבבות קפואות.
      אולי זה כן יעבוד צריך לנסות :)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here