סלט עשיר בטעמים היכול להוות ארוחה קלילה ומזינה. הוסיפו לחם וגבינות קשות ואתם מסודרים. מגישים קר או פושר. אפשר להשמש בסלט בתוך כריכים מיוחדים ולהגיש על מצעי בצק מעניינים.

סלט טונה ופלפלים בשלושה צבעים

החומרים: ל-6 מנות

3 כפות שמן זית

1 בצל אדום, קצוץ דק

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות

1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות

1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות

6 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

4 לבבות ארטישוק (לא חובה)

2 עגבניות גדולות

2 קופסאות טונה (340 גר')

1 כף רסק עגבניות

מלח ופלפל, לפי הטעם

1/2 כפית פפריקה חריפה

4 מלפפונים כבושים במלח

אופן ההכנה: 

מחממים שמן במחבת רחבה, מטגנים את הבצל 3-2 דקות, מוסיפים את רצועות הפלפלים והפטרוזיליה ומאדים כמה דקות.

חותכים את לבבות הארטישוק והעגבניות לרבעים. מוסיפים למחבת, מערבבים ומאדים.

מסננים את הטונה מנוזלים ומוסיפים למחבת.

מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים היטב.

מתבלים במלח, פלפל ופפריקה חריפה. מבשלים כ-5 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.

קוצצים את המלפפונים לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת. מערבבים ומסירים מהאש.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here