קבלו מתכון לסלט טעים ומהיר, שהחלק הכי מסובך בו הוא טיגון חצילים. (ראו טיפסקל ) אפשר להשתמש בגרגרי חומוס משומרים ומסוננים.

אתם יכולים לוותר על הטיגון ולצלות את החצילים בתנור אך הטעם אינו דומה לסלט בו החצילים טוגנו.

סלט חצילים וגרגרי חומוס

החומרים: ל- 6 מנות

1 ק"ג חצילים (4-3 יחידות)

1 כפית מחוקה מלח

שמן לטיגון

3 מלפפונים כבושים

3 עגבניות גדולות

100 גרם  זיתים ירוקים, מגולענים

100 גרם זיתים שחורים, מגולענים

3 בצלים ירוקים, קצוצים

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

4 שיני שום, קצוצות

1 כוס גרגרי חומוס, מבושלים

מלח ופלפל, לפי הטעם

מיץ מ- 1/2 לימון

 

יכולים לוותר על הטיגון ולצלות את החצילים

אופן ההכנה:

מקלפים את החצילים, חותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ או לקוביות 2X2 ס"מ, בוזקים מעל מלח ומשהים כשעה להגרת הנוזלים. מנגבים ומייבשים.

מחממים שמן במחבת כבדה ומטגנים את החצילים משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

חותכים את המלפפונים והעגבניות לקוביות קטנות, חותכים את הזיתים לטבעות ומערבבים יחד בקערה.

מוסיפים בצל, פטרוזיליה, שום, חצילים וגרגרי חומוס ומערבבים.

מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול.

 

  • טיפסקל

אפשר להוסיף לסלט קוביות גבינה בולגרית ולוותר על ההמלחה לגמרי, גם לא על פרוסות החציל בתחילת ההכנה.

חוסכים בקלוריות: מברישים את פרוסות החציל במעט שמן זית וקולים על מחבת פסים.

 

צילום: דרור כץ מתוך הספר "המטבח הקל של פסקל "

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here