סלט או שאוהבים להכין או שאוהבים שאחרים מכינים אותו עבורנו. לסלטים אין הילה של מאכל מסובך או מורכב ואינו דורש מיומנות ומורכבות בהכנה. סלט לדעתי זו שירה בכמה קולות, אשר אם משלבים בו נכון בין הכלים והניצוח  מדויק, מקבלים הפתעות מעניינות בצלחת. ואם תשקעו בהם מחשבה נוספת, תוכלו בקלות לשנע אותם אתכם לעבודה, לטיולים, לים ולברכה.

לכבוד חגי תשרי בחרתי להכין סלטים טריים המשלבים ירק ופרי ואגב כך הופכים את הסלט למעניין ואחר. השילוב עם הפרי מקנה לסלט מרקם שונה ואחר ומוסיף טעם מתקתק  בשילוב תוספות של אגוזים ופירות מיובשים יוצרים מרקם קריספי  מפתיע עם כל נגיסה.

לצד הירק והפרי חשוב להכין בנפרד רטבים בין אם זה רוטב הכי פשוט וקליל של לימון, שמן זית ומלח או רוטב ויניגרט איכותי או רטבים אחרים, שאפשר להכין מראש ולשמור במקרר ואז מוזגים את הרוטב סמוך להגשה.

אם משקיעים בהכנה קצת יותר זמן ומחשבה , בסוג חומר הגלם, ובטכניקת ההכנה, הם בקלות הופכים לסוג של ארוחה משביעה.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם? אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם שלי תוכלי למצוא אותי גם הטיק טוק אני סקרנית לראות את התוצרים שלכם :)

 

סלט חסה מסולסלת ואגסים
סלט חסה מסולסלת ואגסים

החומרים (ל- 6 מנות):

1 חבילה של חסה מסולסלת ( 2 יחידות בינונית )

4 אגסים קטנים

1/2 לימון

6 צנוניות

4 בצלים ירוקים

2 -3 עלי סלרי

1/2 צרור נענע

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור כוסברה

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כוס חמוציות ללא סוכר

1 לימון חתוך לרבעים

  • מכינים אחד מהרטבים המופעים כאן לפי טעמכם

אופן ההכנה:

שוטפים ומייבשים היטב את עלי החסה המסולסלת חותכים לפיסות קטנות ומניחים בקערה רחבה. חותכים את האגסים לשמיניות ומגלענים אותם. מניחים בקערה ומזלפים עליהם מיץ מחצי הלימון.

חותכים שלוש צנוניות לקוביות קטנות וחותכים את היתר לפרוסות מניחים בקערה מוסיפים את האגסים אל הצנוניות. שוטפים את הבצלים הירוקים וכל עשבי התיבול וקוצצים אותם דק מנחים בקערה  מוסיפים את האגוזים והחמוציות ומערבבים היטב מוסיפים אל קערת החסות מעטרים ברבעי לימון. בוחרים ומכינים את הרוטב הרצוי  ומגישים לשולחן לצד הסלט. כל סועד נוטל לצלחתו מהסלט ומשקה ברוטב הנבחר מערבבים ונהנים.

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: רבע שעה

סוג המנה: פרווה

 

סלט חסה מסולסלת ואגסים
סלט חסה מסולסלת ואגסים

 

**רוטב נכון מוסיף המון

קבלו מבחר רטבים שטוב להכין מראש

החומרים: (ל-3 צנצנות בינוניות)

לרוטב ויניגרט, כוסברה ולימון:

1/2 כוס שמן זית

2 לימונים, סחוטים (או לימון ליים)

2 כפיות שום, כתוש

1 1/2 כפית כוסברה, כתושה

3/4 כפית מלח

דבש, מייפל או סילאן (לא חובה)

לוויניגרט בלסמי:

1/4 כוס חומץ בלסמי

1/4 כוס שמן זית

1 כפית דבש

1 שן שום, כתוש

3/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב חמצמץ:

1/3 כוס חומץ בן יין אדום

1/2 כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים

2 שיני שום, כתושות

1/2 כפית אורגנו יבש או בזיליקום

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים של הרוטב שבחרתם לצנצנת שייקר. מנערים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים למקרר עד לשימוש. אפשר לשמור את הרטבים במקרר עד עשרה ימים.

אפשר לשלב ברוטב כף או שתיים של מיונז או טחינה, לפי טעמכם.

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: רבע שעה

סוג המנה: פרווה

 

 

הכנה, סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here