הפולים הם בעיקר ירק עונתי, למרות שהיום אפשר למצוא אותם לאורך השנה כולה בכול המרכולים במקררים בהם המוצרים הקפואים.

אני מעדיפה את הפולים כשהם טריים ורעננים. וזה קורה כשהם בעונה – באביב, או אז ניתן להכין מהפולים מטעמים נהדרים למשל סלט, קל, מהיר בניחוח כמון .

החומרים: ל – 6 מנות

3 כוסות פולים (רצוי טריים. במידה ולא אפשר קפואים)

1 כפית כורכום

1 כפית שום כתוש

1/2 כוס שמן זית איכותי

1/2 כוס לימון סחוט טרי

1 כף זרעי כמון שלמים

1/2 כפית כמון

1 כף+ 1.5 כפות מלח גס

1/2 כפית שאטה

אופן ההכנה: 

יוצקים לסיר מים (עד מחציתו) מוסיפים כף מלח וכפית כורכום ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפולים ומבשלים ברתיחה למשך כ-15 דקות עד כדי ריכוך.

מוציאים את הפולים מהסיר ומסננים היטב את הנוזלים.

מעבירים לקערה ומתבלים בשום, שמן זית, לימון, זרעי כמון, כמון, מלח גס ופלפל שאטה.מגישים קר או חם.

 

פול ירוק טרי מבושל ומתובל בכמון
פול ירוק טרי מבושל ומתובל בכמון

המתכון באדיבות השף אבי לוי מסעדת "המוציא" צילום: שרית גופן

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here