לפניכם סלט שהוא ממש כוכב, כך אני קוראת לו היות וסלט גזר ופקאן שלי לשמחתי הפך לבן בית בכל המטבחים בארץ. בשנים האחרונות גם מצאתי אותו בגרסאות שונות בהן נערכו לו גיוונים ו "שידרוגים" תוך כדי שילובים שונים בין סוגי האגוזים והפירות המיובשים שבהם השתמשו להכנת הסלט. זהו הסלט הכי אהוב על בני משפחתי וילדיי. מפתיע ביופיו וטעמו, והתוצאה תמיד סוחטת מחמאות וגוררת חלוקת המתכון לכל הנוכחים.

החומרים: ל-8 מנות

לסלט:

6-5 גזרים, מגוררים

צרור עירית, קצוצה דק

100 גר' פקאן סיני, מרוסק גס

לרוטב:

1/2 כוס שמן צמחי

1/3 כוס חומץ הדרים

3/4 כפית מלח

2 כפות שטוחות סוכר דמררה

1 שן שום גדולה, כתושה

אופן ההכנה: 

מערבבים גזר ועירית בקערת הגשה שקופה. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הגזר.

מערבבים את הסלט ומפזרים מעל פקאן.

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

7 תגובות

  1. שלום רב, האם ניתן להכין מראש ? להכין הכל בלי הרוטב ולערבב עם הרוטב ברגע האחרון? תודה רבה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here