לפניכם סלט שהוא ממש כוכב, כך אני קוראת לו היות וסלט גזר ופקאן שלי לשמחתי הפך לבן בית בכל המטבחים בארץ. בשנים האחרונות גם מצאתי אותו בגרסאות שונות בהן נערכו לו גיוונים ו "שידרוגים" תוך כדי שילובים שונים בין סוגי האגוזים והפירות המיובשים שבהם השתמשו להכנת הסלט. זהו הסלט הכי אהוב על בני משפחתי וילדיי. מפתיע ביופיו וטעמו, והתוצאה תמיד סוחטת מחמאות וגוררת חלוקת המתכון לכל הנוכחים.

החומרים: ל-8 מנות

לסלט:

6-5 גזרים, מגוררים

צרור עירית, קצוצה דק

100 גר' פקאן סיני, מרוסק גס

לרוטב:

1/2 כוס שמן צמחי

1/3 כוס חומץ הדרים

3/4 כפית מלח

2 כפות שטוחות סוכר דמררה

1 שן שום גדולה, כתושה

אופן ההכנה: 

מערבבים גזר ועירית בקערת הגשה שקופה. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הגזר.

מערבבים את הסלט ומפזרים מעל פקאן.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here