עדין ניחוח הטיגונים נישא באוויר גם אחרי שבוע שלם של טיגונים. הכול חמים, טעים מתוק ובלי אף מילה על קלוריות.

כל מטבח מתהדר במעדן המיוחד שלו, והמשותף לכולם הוא הטיגון. בין שמדובר בשמן עמוק ובין שהוא רדוד, העיקר שנצטייד בכד שמן גדול, מוכן ומזומן לחגיגת הטיגון.

יכול להיות שהחלטתם השנה להסתפק בקנייה סמלית של סופגניות, על שלל טעמיהן, שנמכרות בקונדיטוריות הקרובות למקום מגורכם.

אולם אני, כפי שאתם מבינים, לא מוותרת על המסורת ובוחרת כבכול שנה להכין ולהגיש משהו חמים ומטוגן.  בחרתי להציע לכם להכין סיגרים מתוקים ממולאים קוקוס ושקדים הוא מוגש לכם כיאה לחג עם המון טיגון,  מיליות וסירופ סוכר מתובל והכול מגוגל בפתיתי קוקוס.

טיפסקל

רוצים לקצר בזמן השתמשו בעלי פילו או עלי סיגר להכנת הסיגרים המתוקים . המרקם המתקבל שונה מהבצק אותו מכינים הוא יותר דק ופריך,

רוצים לחסוך בטיגון אפשר לסדר את הסיגרים ברווחים על תבנית תנור אופים במשך 20 דקות לקבל גוון זהוב יפה.

 

טבולים בסירופ מתוק ומגולגלים בפתיתי קוקוס

סיגרים מתוקים ממולאים קוקוס ושקדים

החומרים ל-כ- סיגרים

1 כוס שמן

1 כוס מים או מי סודה

1 שקית  סוכר וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

כ- ½2 – 3 כוסות קמח, מנופה

לעיבוד הבצק:

1/2 כוס קמח מעורבב עם שקית אבקת אפייה

לסירופ:

½ קילו סוכר

1 כוס מים

כפית תמצית וניל

מיץ מלימון שלם

2 טיפות תמצית מזהר ( תפרחת הדרים)

 

כמה טעים ומיוחד

 

למלית :

3/4 כוס שקדים טחונים דק דק

3/4 כוס אגוזי מלך גרוסים

3/4 כוס קוקוס

2 טיפות תמצית שקדים

1/2 כוס אבקת סוכר

להדבקה:

1 חלבון ביצה

לטיגון:

שמן לטיגון עמוק

לבזיקה:

1 כוס פתיתי קוקוס

אופן ההכנה

הכנת הבצק- שמים בקערה את השמן, המים סוכר הווניל, קליפת הלימון  ובוחשים. מוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך ערבוב. לשים לבצק חלק וגמיש ומשהים 15 דקות.  בקערית נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. מחלקים את הבצק לשניים, ומרדדים כל חלק לעלה דקיק בעובי כ- 2 מ"מ. זורים עליו מעט מתערובת הקמח ואבקת האפייה, ומגלגלים לגליל. חותכים כל גליל ל- כ- 16 פרוסות ברוח כ-2 ס"מ. סהכ מקבלים כ-32 פרוסות

הכנת סירופ סוכר:-שמים בסיר את כל חומרי הסירופ, ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה עד לקבלת סירופ צמיג וסמיך.

הכנת המלית-  שמים את השקדים הטחונים, אגוזי המלך גרוסים  והקוקוס בקערה מוסיפים את תמצית השקדים ואבקת הסוכר ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מהסירופ סוכר המוכן ומערבבים לקבלת עיסה אחידה ולחה.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל גליל בצק לעלה דקיק, שקוף למחצה, עגול או מלבני. מניחים כף מהמלית קרוב לשולי כל עלה, ומגלגלים לצורת סיגר מורחים בחלבון ביצה את הקצוות מהדקים ומחודדים קלות את הקצוות.

מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הסיגרים עד שיזהיבו מוציאים על מגבות נייר סופגים.

מצננים, ומבשלים בסירופ סוכר כשהסירופ עדין על להבה נמוכה  במשך דקה שתיים ומגלגלים בקוקוס או טובלים את שני הקצוות בפתיתי הקוקוס.

 

בחרו את הרגע המתוק שלכם ביום

סטילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here