קל מאוד לאהוב את השוקולד: הוא מרתק, טעים, מרגש, מושך, מאתגר, מפנק, נימוח, מרגיע, מנעים, מלהיב ועוד

אין דבר מרגיע יותר בקיץ החם מגביע של סופלה שוקולד, מלווה בכדור גלידה או אבקת סוכר, שמצליח לרומם את מצב הרוח בכל מצב או אירוע.

כשאני רוצה לפנק את מכרי, אני נוהגת לשוטט בין בוטיקים לשוקולד לחפש אחר השוקולד האולטימטיבי: זה שאיכותו מעולה,  וכל נגיסה בו  מעוררת סימפוניה של שלל טעמים וניחוחות.

קל מאוד לאהוב את השוקולד: הוא מרתק, טעים, מרגש, מושך, מאתגר, מפנק, נימוח, מרגיע, מנעים, מחזק, מבריא ומלהיב. במטבח אני מנהלת איתו דיאלוג מרתק:

מחממת, ממיסה, אופה, מבשלת, מצפה, מגבשת, טועמת, ויוצרת ממנו שלל מתוקים מפנקים. בקיץ החם אין דבר מרגיע יותר מגביע קטן של שוקולד, ולצדו כדור גלידה עם סירופ שוקולד. יופי של מנת פינוק לכל מצב ואירוע.

סופלה שוקולד הוא מאפה העשיר  בשיעור גבוה של מוצקי קקאו המקנים טעם עשיר וארומתי לשוקולד. בנוסף, הסופלה מקבל חיזוק מעניין מקליפת התפוז.

אפשר לאפות אותו בתבנית חרס אישית או עטרות נייר צבעוניות ומעניינות. בתום האפייה מתקבל מאפה  עשיר ומיוחד שאפשר לצפות בציפוי שוקולד עשיר או להסתפק בהבזקת אבקת סוכר או אבקת קקאו.

חשוב להקפיד על זמני האפייה כדי לא לייבש מידי את הסופה.

ממסים את השוקולד והסוכר
ממסים את השוקולד והסוכר

החומרים: ל-כ 12 מנות

200 גרם שוקולד מריר – 60% מוצקי קקאו  אפשר יותר

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

1/2 כוס סוכר

180 גרם חמאה/מחמאה

3 ביצים

1 כוס קמח תופח מאליו, מנופה

להגשה:

1/2 כוס אבקת סוכר או מעט אבקת קקאו

מעט חמאה או מחמאה לשימון כלי הסופלה

אופן ההכנה:

מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות צ'. משמנים את כלי הסופלה בחמאה או מחמאה ובוזקים מעט אבקת קקאו.

ממיסים  את השוקולד וחמאה באמבט בן מארי (על אדים) ומוסיפים רת קליפת התפוז.  מעבירים את התערובת בעודה חמה למערבל חשמלי  מערבבים במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של  סוכר.

מערבלים עד שגרגרי הסוכר יימסו בתערובת השוקולד החמה.

בקערה נפרדת טורפים  את הביצים ומוסיפים אל התערובת במערבל תוך כדי ערבול במהירות נמוכה. מוסיפים את הקמח המנופה בשתיים שלוש פעמים ומבליעים בתערובת השוקולד.

מעבירים את התערובת לשק זילוף או לקנקן מזיגה ומזלפים לתבניות האישיות  עד ל – ¾ מגובהם. אופים במשך 8 דקות בתנור שחומם ל- 170 מעלות, עד שהקרום העליון מתרומם והמאפה /סופלה עדיין רך בפנים.

 

אופים בעטרות נייר או בקוקוטים
אופים בעטרות נייר או בקוקוטים
  • טיפסקל

רוצים להעשיר ולגוון את מאפה הסופלה?

אפשר להוסיף לעיסת הבצק חופן של נטיפי שוקולד  צי'פס

אפשר להוסיף כפית אחת של ליקר שוקולד או להגיש עם ציפוי שוקולד, או גלידה.

שומרים על הגזרה? הסתפקו בהבזקת אבקת קקאו בלבד.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ -רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here