סופלה שוקולד עשיר המשלב שני סוגי שוקולד מרירי אשר בהם אחוזי מוצקי קקאו שונים, המקנים את הטעם העשיר והארומתי של השוקולד.בנוסף הסופלה מקבל חיזוק בתוספת משקה האלכוהולי כך מתקבל סופלה עשיר ומיוחד.

חשוב להקפיד על זמני האפייה כדי לא לייבש מידי את הסופה.

החומרים: ל-כ 12 מנות

מעט חמאה או מחמאה לשימון כלי הסופלה ומעט אבקת קקאו לפידורן

10 יח' חלבון

25 גרם סוכר

8 יח' חלמון

100 גרם סוכר

100 גרם שוקולד מריר 53%

100 גרם שוקולד מריר 85%

20 גרם גרנד מרנייר (אלכוהול)

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

50 גרם שוקולד קצוץ 85%

להגשה:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

סופלה שוקולד
סופלה שוקולד

אופן ההכנה:

מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות צ'. משמנים את כליהסופלה בחמאה או מחמאה ובוזקים מעט אבקת קקאו.

מקציפים את חלבונים במערבל חשמלי עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד. בקערת המערבל מקציפים את החלמונים והסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה צהבהבה.

ממיסים את שני סוגי השוקולד במיקרוגל במספר פולסים ומערבבים היטב. מבליעים את השוקולד המומס בחלמונים המוקצפים ומקפלים למסה אחידה . מוסיפים את קליפת התפוז, והגרנד מרנייר מוסיפים בתנועות קיפול את מסת החלמונים והשוקולד למסה החלבונים המוקצפים.

מוסיפים את השוקולד הקצוץ וומבליעים לעסה הומוגנית. מוזגים לתוך כלי הסופלה. חשוב, על התערובת להגיע עד ל- כחצי ס"מ מתחת לשפה העליונה של כלי הסופלה.

אופים בתנור שחומם מראש כ-12 דקות. מוציאים מהתנור ובוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

באדיבות שף עובד אלפיה, מסעדת "הירקון 99" מלון דן תל אביב

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here