הן טעימות, אווריריות וקלות במשקלן. קבלו את הקליליות – סופגניות שנוהגים להכין במטבח התוניסאי לאורך ימי הפסח. 

לכבוד חג הפסח החלטתי להגיש לכם מתכון מאוד מיוחד ושונה, המתכון פשוט וקל להכנה. לא צריך מקצפה, ומערבל חשמלי, מספיק קערה כף/מזלג. קליליות/ חפ'ף מדובר בסופגניות פריסטייל ( צורה עגולה לא מדויקת) מהמטבח התוניסאי, שנוהגים להכין לאורך כל ימי חג הפסח. ואחרי פסח זו גם דרך מתוקה להיפטר מעודפי קמח מצה.

 

 

בערבית הן נקראות חפ'ף (קליל בערבית). בילדותי אהבתי להכין את הקליליות האווריריות עם אמי, והיום ילדיי מקפידים להזכיר לי לא לשכוח להכין את החפ'ף של סבתא ובמילים אחרות "הסופגניות של סבתא אסתר".  הקליליות עוברות טיגון. הן אווריריות וקלות במשקלן. מיד בתום הטיגון הן עוברות כמו כל עוגיות המטוגנות במטבח הצפון אפריקני טבילה בסירופ סוכר בניחוח קינמון או מי תפרחת הדרים מזהר.

כאשר אני מכינה אותן לילדיי לא פעם אני חורגת מן המתכון המקורי של אמי ובנוסף לטבילה בסירופ הסוכר אני בוזקת מעל לקליליות סוכריות צבעוניות, סוכריות שוקולד או אגוזי מלך קצוצים.  השנה בחרתי לא לטבול אותן בכלל בסירופ סוכר ובמקום  זאת בחרתי לטבול אותן בציפוי שוקולד אותו עטרתי בזילוף דק של רצועות שוקולד לבן בצורת דמוי אגוזי מלך התוצאה שתקבלה הפתיעה  אותי. הציפוי חיבק את הקליליות בצורה מושלמת ושמר על מרקם הקלילות. היות וצורת הקליליות לא עגולות ממש (פריסטייל) הן מקבלות צורה מעניינת ומושכת והטעם מושלם.

 

 

טיפסקל

* הקליליות נפלאות בטעמן באותו היום או עד יום אחרי, ולכן רצוי להכין כמות המתאימה למספר הסועדים.

אחרי הציפוי והעיטור של הקליליות אפשר לשמור במקרר עד להגשה. מוציאים חצי שעה לפני ההגשה מהמקרר.

  • יש משפחות הקוראים ל"חפף" גם "פריטש" כך או כך הן נפלאות.

 

הכנת הבלילה לחפף

 

קליליות כמו ענן/ חפף

החומרים: ל-30 סופגניות

6 כפות קמח מצה

4 כפות מים

8 ביצים

3 כפיות ברנדי

שמן לטיגון עמוק

לסירופ:

½1 כוסות סוכר

1 כוס מים

מיץ מ-1/2 לימון

לעיטור:

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים או סוכריות צבעוניות

 

הקליליות/חפף אחרי הטיגון

לציפוי ולשדרג הקליליות: 

150 גרם שוקולד מריר

1 כפית שמן

100 גרם שוקולד לבן

לבחירתכם- סוכריות מוזהבות, פרחים דקורטיבים אכילים

אופן ההכנה:

מערבבים קמח מצה ומים. טורפים במערבל במהירות נמוכה ומוסיפים ביצה אחר ביצה בהדרגה.

מוסיפים ברנדי ומערבבים.

מחממים שמן בסיר עמוק, נוטלים בכף מהתערובת ויוצקים לשמן בעזרת כף נוספת (משתדלים ליצור כדורים שווים). מטגנים 3-2 דקות משני הצדדים עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג.

להכנת הסירופ- מבשלים סוכר, מים ומיץ לימון בסיר בינוני כ-25 דקות, לקבלת סירופ צמיגי.

מנמיכים את האש למינימום ומוסיפים את "הסופגניות". מבשלים כ-2 דקות ומסננים. מעטרים באגוזים קצוצים ובמעט סוכריות צבעוניות.

מעטרים בציפוי שוקולד בפריסטייל

לציפוי השוקולד- מניחים את שני סוגי השוקולד בשתי קעריות שונות וממיסים במיקרוגול במספר פולסים. טובלים את כיפות הקליליות בציפוי השוקולד המריר ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.

מעבירים את השוקולד הלבן לשקית זילוף קטנה מנקבים בו נקב קטן ומזלפים לאורך הכיפות המצופות שוקולד רצועות דקיקות. נוטלים קיסם עץ ויוצרים חריצים בכיוון ההפוך ליצירת צורת תחרה. מעטרים בפרחי סוכר וסוכריות מוזהבות.

סטיילינג וצילומים פסקל פרץ-רובין

סרטון הדרכה להכנת סופגניות חפף- קליליות לפסח

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here