רוצים להכין סופגניות אך לא רוצים לטגן? זה המתכון עבורכם, קבלו מאפה נפלא שנוצר במטבחי, גם מטעמי חיסכון קלוריות. מתקבלות סופגניות ממולאות אפויות נפלאות בטעמן. רצוי להכין כמות מספקת לבני המשפחה כי הן בשיאן באותו היום.

החומרים: לתבנית בקוטר 24/26 ס"מ

לצק:

½3 כוסות קמח  (500 גרם)

½ קובייה או 1/2 שקית שמרית (25 גרם)

½ כוס סוכר (100 גרם)

3 כפות שמן או חמאה

2 ביצים (גודל L)

כ-¾ כוס מים או חלב ( 170 מ"ל)

1 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל (אפשר גרידת קליפת תפוז או לימון)

למלית:

2 כפות שמן תירס

3 כפות סוכר

50 גרם שבבי שקדים מולבנים (½ כוס)

50 גרם צימוקים קטנים בהירים (½ כוס)

1 כפית קינמון

3 כפות ריבה מעורבת או מישמש

לסירופ:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

1 כפית מיץ לימון

להברשה:

1 ביצה טרופה עם מעט מים

לטבילה:

50 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

שמים את הקמח בקערת מערבל, מפזרים סביב את השמרים והסוכר, מערבלים קלות. מוסיפים תוך כדי ערבול את השמן, הביצים, המים, מוסיפים מלח ווניל, מערבלים לקבלת בצק הניתק מדפנות הקערה. מכסים ומניחים במקום חמים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

למלית – מחממים במחבת את השמן מוסיפים את הסוכר ממיסים כדקה ומוסיפים את השקדים, הצימוקים והקינמון. מטגנים קלות עד לקבלת גוון חום זהבהב. מסירים מהלהבה ומצננים היטב. מחלקים את הכמות לשתי קעריות לאחת מוסיפים את הריבה ומערבבים היטב. את השנייה מפוררים ושומרים לציפוי הסופגניות.

לסירופ: מניחים את חומרי הסירופ בקלחת ומבשלים כעשרים דקות לקבלת סירופ צמיג. מצננים.

הכנת הסופגניות – משמנים היטב את התבנית, נוטלים מעט מהבצק וצרים כדור בצק בקוטר 3 עד 4 ס"מ. יוצרים גומה ומניחים כפית מהמלית עם הריבה סוגרים ככדור בדרך זו מניחים את כל הסופגניות. טובלים את הסופגניות הממולאות בחמאה המומסת. מניחים במרכז התבנית סופגנייה ממולאה אחת ומסדרים סביבה את כל הסופגניות. מכסים ומניחים להתפחה נוספת במקום חמים כ-25 דקות.

מברישים בביצה טרופה את הסופגניות, מפזרים את יתר השקדים והצימוקים על הסופגניות.

אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי ויבש. מוציאים ומצננים מעט. יוצקים את הסירופ מעל בעוד הסופגניות חמות, מגישים בצלחת מרכזית. כל סועד בוצע את הסופגנייה שלו חמה ומתוקה.

  • טיפסקל

אפשר לשלב במלית השקדים והצימוקים תפוחי עץ מרוככים במעט מים וסוכר.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here