

קבלו את הביס המושלם. כדי ליהנות מהטעם הנפלא של הסופגנייה לא צריך יותר מנגיסה אחת או שתיים
השנה בחרתי להכין את הסופגניות בגודל מיני, קטן-קטן, כאלו שממש אין צורך ביותר מנגיסה אחת או שתיים להנאה מהטעם הנפלא שלהן. כמובן שאפשר להגישן עם מעט ריבה תוצרת בית ואבקת סוכר, אבל אתם בהחלט מוזמנים לטבול אותן באמבטיה של סירופ סוכר ריחני כמו שעשיתי או פשוט לצפות אותן בשלל ציפויים וקרמים. רק שימו לב: אמנם במקרה כזה אנחנו חוסכים בטיגון, אבל מוסיפים קלוריות שמסתתרות במילויים ובציפויים. אז עשו כמוני וחיזרו למקור ולבסיס: זה הכי בטוח מבחינה קלורית.


סופגניות קטנטנות
החומרים: (לכ-30 סופגניות מיני)
1/2 3 כוסות קמח, מנופה
25 גרם שמרים (שימרית)
25 גרם משפר אפייה
3 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה M
3 כפות חלב
3 כפות שמן או 30 גרם חמאה
1 כפית ברנדי
1 כף קליפת תפוז או לימון, מגוררת
3/4- 1 כוס מים בהתאם לספיגת הקמח
שמן לטיגון


להגשה מהירה וקלילה:
אבקת סוכר
ריבה אדומה או ריבה תוצרת בית


להגשה מיוחדת:
1 כוס סירופ סוכר מוכן מתובל במזהר או מי ורדים
1/2 כוס סוכר וקינמון
אופן ההכנה:
מניחים את הקמח בקערת מערבל. מוסיפים שמרים, משפר אפייה וסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים מלח.
יוצרים גומה במרכז, לתוכה מכניסים את הביצה, החלב, שמן או חמאה, ברנדי וקליפת תפוז או לימון.
מערבלים באיטיות ומוסיפים בהדרגה מים. לשים עד קבלת בצק אחיד הניתק מדפנות הקערה.
מכסים ומשהים במקום חמים להתפחה כשעה, עד שהבצק יכפיל את נפחו.
נוטלים מעט מהבצק ומעצבים לכדורים בקוטר של 3-2 ס"מ. משהים להתפחה במקום חמים כ-20 דקות, עד שהסופגניות יכפילו את נפחן.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומחליקים כמה סופגניות לשמן כשצדן התפוח כלפי מטה. מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
הסופגניות הללו נפלאות כמו שהן. אך אפשר להשלים את ההגשה עם תוספות מתוקות:
הגשת סוכר – מניחים צלחת רחבה ומגלגלים את הסופגניות בסוכר בעודן חמות.
הגשת קינמון – מניחים בצלחת רחבה כוס סוכר, מוסיפים כף וחצי קינמון, ומערבבים. מגלגלים את הסופגניות בסוכר וקינמון בעודן חמות.
הגשת סירופ – מכינים סירופ סוכר בסיסי. טובלים את הסופגניות בסירופ מוציאים לכלי. אפשר לפזר עליהן אגוזים קצוצים.
הגשת גורמה – מניחים בצלוחיות ממרחים שונים: שוקולד מריר ושמנת, ממרח שוקולד, ממרח חלב, מרציפן וממרח אגוזים. כל סועד טובל את הסופגנייה בציפוי האהוב. אפשר גם לשלב פירורי שוקולד, אגוזים וסוכריות צבעוניות.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק