סופגניות ללא…. סופגניות ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא חלב… בקיצור סופגניות ללא!

בספרי "מטעמי ישראל ",  שראה אור ב- 87' . ספר עשיר ומיוחד, שהוצאתי אחרי שנים של כתיבת  המדור "מאכלי עדות " בשבועון לאישה. ומכיל כ-450 מתכונים מ-15 עדות שונות.

מצאתי בעמוד 231 שני מתכונים נבדרים להכנת סופגניות מהירות.  סופגניות  ללא שמרים, לא צריך לחשש שהבצק לא יתפח והסופגנייה לא תצליח, ובעיקר חוסכים זמן.

קראתי להן  בספר סופגניות מהירות הכנה, וסופגניות גבינה. אחרי שהכנתי את שתי הגרסאות החלטתי שאני מכינה את הסופגניות בגרסה מתחשבת לכן הן נטולת גלוטן, ובמקום חלב תמצאו חלב סויה ובמקום סוכר תחליף.

לפניכם המתכון לגרסה המתחשבת שלי לחנוכה למי שהגלוטן אינו חברו, והסוכר מהווה בעיה וגם למי שיש בעיה עם מוצרי חלב.

לפניכם התוצאה:

 

החומרים: ל- 18- 20  סופגניות

1/2 1 כוסות קמח נטול גלוטן

1/4 2 כפיות אבקת אפייה

4 כפות תחליף סוכר –כמוסוכר

1 כף סילאן ללא סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 כף קליפת לימון מגוררת

1 ביצה גדולה

1 גביע מעדן סויה בטעם אפרסק ( 125 גרם)

150 מ"ל מים או חלב סויה

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה: 

שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את כל החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת דלילה.

מחממים את השמן לטיגון עמוק, נוטלים בכף/ כפית או בכף גלידה מהבלילה ויוצקים אל תוך השמן החם. מטגנים משני הצדדים לקבלת גוון חום-זהבהב.

מוציאים על נייר סופג. מגלגלים בסוכר או בסוכר עם קינמון.

אחרי הטיגון בוזקים סוכר וקינמון
אחרי הטיגון בוזקים סוכר וקינמון

בתום הטיגון,  ספר אפשריות הגשה:

הגשת סוכר-  מניחים צלחת רחבה ומגלגלים את הסופגניות בסוכר בעודן חמות.

הגשת קינמון – מניחים בצלחת רחבה כוס סוכר מוסיפים כף וחצי קינמון ומערבבים. מגלגלים  את הסופגניות בסוכר וקינמון בעודן חמות.

הגשת סירופ – מכינים סירופ סוכר בסיסי . מבשלים כוס סוכר ושתי כוסות מים מיץ מחצי לימון  עד לקבלת סירופ צמיגי. מתבלים בקינמון , וניל או רום. טובלים את הסופגניות בסירופ מוציאים לכלי. אפשר להגישן כך או לגלג ל אותן באגוזים קצוצים.

הגשת גורמה – מכינים  ציפוי שוקולד עשיר, המבוסס על שוקולד מרירי ושמנת או ממרחי שוקולד כמו נוטלה וממרחי חלב, מרציפן , וממרח אגוזים.

מניחים את הממרחים בצלוחיות וכל סועד טובל את הסופגנייה בציפוי האהוב. אפשר גם לשלב פירורי שוקולד אגוזים סוכריות צבעוניות.

 

טובלים בציפוי שוקולד, חלבה, פרלין
טובלים בציפוי שוקולד, חלבה, פרלין

 

  • כיום ניתן למצוא במרכולים מבחר קמחים המחליפים את הקמח הרגיל אחד לאחד.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

  1. היי , תודה על המתכונים
    הם עוזרים לי המון :)
    רציתי לשאול לאיזה קמח התכוונת כשרשמת קמח ללא גלוטן- יש המון סוגים

    • הי יפעת
      תודה על הפרגון
      השתמשתי עם קמח כרגיל :) אבל יש עוד חברות בשוק . וכשאת משתמשת בכל אחת מהחברות השונות אולי תרגיש בשינוי קל במרקם אבל ממש מינורי וזה עניין של טעם.

  2. פסקל, המון תודה על המתכון!
    הבת שלי בת חמש ואלרגית למוצרי חלב, חיטה, ביצים ועוד. בזכות המתכון שלך הצלחתי סוף סוף להכין לה סופגניות ראויות, ואפילו סופר-טעימות!

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here