שולחן העבודה שלי עמוס. ספרים, מחברות, טפסים, כלי כתביה וניירת לטיפול. בקיצור, בלגן. בעודי מסדרת ומניחה כל דבר במקום,

נתקלתיבספרי "מטעמי ישראל ", שראה אור ב- 87' . זהו ספר עשיר ומיוחד, שהוצאתי אחרי שנים של כתיבת המדור "מאכלי עדות " בשבועון לאישה. הספר מכיל כ-450 מתכונים מ-15 עדות שונות.

המפגש המחודש עם הספר גרם לי להפסיק לסדר ולארגן את שולחן עבודתח. התחלתי לעלעל בספר והרגשתי כאילו חזרתי בזמן. הוצפתי בזיכרונות. בשנים ההן חקרתי ובדקתי כל מטבח ומטבח,

הגעתי לבתים שונים ברחבי הארץ ותיעדתי מתכונים מיוחדים ואהובים, שהיו אבני היסוד לבישול במטבחי עדות ישראל .

בעמוד 231 מצאתי שני מתכונים נהדרים להכנת סופגניות מהירות,ללא שמרים. סופגניות שלא צריך לחשוש שהבצק לא יתפח, והסופגנייה לא תצליח. כאן בעיקר חוסכים זמן. קראתי להן בספר סופגניות מהירות הכנה, וסופגניות גבינה.

שכחתי את מלאכת הסידור ומבלי לחשוב פעמים נכנסתי למטבח, להכין אותן ולחזור לטעמן הנשכח. אחרי ההכנה והנגיסה הראשונה הבנתי שהן עדיפות על כל סופגנייה ממולאת קרמים וציפויים מוזרים.

אם החלטתם לשדרג את הסופגניות שלכם השנה, כדאי שתבחרו הפעם לגוון במרקם הבצק.

ערבוב החומרים
ערבוב החומרים

במקרה הזה לא צריך לחשוש שהבצק לא יתפח ושלא תצליחו במשימה. כאן בעיקר חוסכים זמן. להכנת הסופגניות המהירות משלבים בבצק אבקת אפייה וגביע לבן. ניתן לגוון בטעם ובמרקם אם מחליפים את הלבן בשמנת או יוגורט. על אחוזי השומן החליטו בהתאם לטעמכם.

המתכון השני בספר היה לסופגנייה בעלת מרקם אוורירי וקליל המתקבל מהשימוש בגבינה וביצים. גם כאן ההתפחה מתקבלת מאבקת אפייה.

צורתן של סופגניות אלו אינה עגולה ומדויקת היות שלהכנתן משתמשים בשתי כפות. באחת, נוטלים מהבצק, ובשנייה נעזרים על מנת להטיל את הבצק לשמן החם. כשהכנתי אותן השתמשתי בכף גלידה שמאפשרת שליטה נוחה על כמות הבצק והצורה.

רצוי למלא רק מחצית מתכולת כף הגלידה, כך מקבלים סופגניות ביס קטנות. בדרך זו אפשר לשלוט על גודל הסופגניות ועל כמות הקלוריות שאותה צורכים במהלך החג.

אם אין לכם כף גלידה, השתמשו בכפות או כפיות, כך מתקבלות סופגניות בגדלים בינוניים או קטנים.

אפשריות הגשהבתום הטיגון. הסופגניות הללו נפלאות כמות שהן, אבל אם לאחר הכנתן מלבישים אותן בתוספות מפנקות מתוקות, או אז שמח יותר. תוכלו למלא אותן בריבה אדומה ולבזוק מעל אבקת סוכר, או לבחור באחת או יותר מבין האפשרויות הבאות:

מתקרבים לשמן החם
מתקרבים לשמן החם

הגשת סוכר-מניחים סוכר בצלחת רחבה ומגלגלים בו את הסופגניות בעודן חמות.

הגשת קינמוןמניחים בצלחת רחבה כוס סוכר, מוסיפים כף וחצי קינמון, ומערבבים. מגלגלים את הסופגניות בתערובת בעודן חמות.

הגשת סירופ –מבשלים כוס סוכר, שתי כוסות מים רמיץ מחצי לימון עד לקבלת סירופ צמיגי. מתבלים בקינמון , וניל או רום.

טובלים את הסופגניות בסירופ ומניחים בכלי. אפשר לפזר עליהן אגוזים קצוצים.

הגשת ציפוי גורמה – במקרה הזה על הקרמים והציפויים להיות איכותיים ועשירים. בעיקר רצוי שהיו מבוססים על שוקולד מרירי ושמנת או ממרח שוקולד איכותי,ממרחי חלב, מרציפן או ממרח אגוזים.

מניחים את הממרחים בצלוחיות, וכל סועד טובל את הסופגנייה בציפוי האהוב עליו. אפשר לשלב פירורי שוקולד, אגוזים סוכריות צבעוניות.

אחרי שהכנתי את שני סוגי הסופגניות שהופיעו בספר, אבל החלטתי להמשיך למתכון שלישי. הפעם הכנתי את הסופגניות בגרסה מתחשבת, נטולת גלוטן, עם חלב סויה ותחליף סוכר.

 

סופגנייה בצי'ק צ'ק
סופגנייה בצי'ק צ'ק

סופגניות מהירות הכנה

החומרים: ל- 16-18 סופגניות קטנות

1/2 1 כוסות קמח מנופה

1 כפית אבקת אפייה

2 כפות סוכר או אבקת סוכר

1/2 כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניר

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 ביצה גדולה

1 גביע יוגורט ( 200מ"ל) (או שמנת, אשל, מעדן סויה)

שמן לטיגון

להגשה:

1 כוס סוכר, קינמון, ריבה, אבקת סוכר

אופן ההכנה:

שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את כל החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת דלילה.

מחממים את השמן לטיגון עמוק, נוטלים בכף/ כפית או בכף גלידה מהבלילה ויוצקים אל תוך השמן החם. מטגנים משני הצדדים לקבלת גוון חום-זהבהב.

מוציאים על מגבת נייר סופג. מגלגלים בסוכר או בסוכר עם קינמון. או ממלאים בריבה ובוזקים באבקת סוכר.

 

מכינים ציפויים להגשה אישית
מכינים ציפויים להגשה אישית

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here