סוכריות-קריסטל בוהקות

לכבוד סעודת יתרו – חג הבנים הוכנו סוכריות בובות שהיו עשויות מקארמל סוכר, דקיק ושקוף, שעוצב בצורת ציפורים, תרנגולים, דגים ועוד.

הבובות היו חלולות ואנו הילדים הכנסנו את האצבעות לתוכן כאילו היו מקל וליקקנו את הסוכרייה עד תום.

להכנת סוכריות מעוצבות אלו, שעלו על השולחן רק במועד זה, הייתה נדרשת מיומנות מיוחדת.

בתחילה ניסתי לפצח את עניין בובות הסוכר השקופות והקריסטליות.

אחרי מספר ניסיונות שלא צלחו, הבנתי סופית שצריך להיעזר בשבלונה ספציפית לעיצוב הבובות, כדי ליצור בכול זאות סוכריות לילדים שיהיו הכי קרובות למקור.

הפיתרון, להשתמש במספר תבניות סיליקון בצורות שונות, שבדרך כלל משמשות להכנת פרלינים.

רק כך אפשר להכין בובות מסוכר אומנם לא קריסטליות וחלולות אך בהחלט טעימות ומיוחדות.

בין שלל המתוקים היו: מרמלדה , נוגט שקדים , קארמל שקדים, יויו

 

סוכריות-שקופות-בצורות-שונות

החומרים: לכ-20 סוכריות

200 גרם סוכר

1/2 כוס מים

80 גרם סירופ תירס

צבעי מאכל לפי בחירתכם: אדום, ירוק, צהוב

ציוד עזר:

קערה מלאה במים עם קוביות קרח

שבלונות סיליקון בצורות שונות (ניתן לקנות בכל החנויות המתמחות במוצרי אפייה)

מקלות לסוכריות (ניתן לקנות בכל החנויות המתמחות במוצרי אפייה)

סוכריות-צבעוניות-ובוהקות

אופן ההכנה:

שמים בקערה את הסוכר עם המים וסירופ התירס. ממיסים ומבשלים על להבה בינונית. בוחשים ומודדים את החום.

כאשר הטמפרטורה מגיעה ל-150 מעלות מורדים מהלהבה, ומניחים את הסיר בתוך הקערה עם המים על מנת לעצור את חימום הקרמל.

מחלקים את הקרמל הבהיר לשלוש קערות בינוניות. מוסיפים 2-1 טיפות של צבע מאכל לכל קערה, בהתאם לגוון הרצוי, ומערבבים לקבלת מרקם אחיד וחלק.

מרססים קלות בשמן את תבניות הסיליקון ויוצקים לתוכן את הקרמל. מצמידים לתוכן את המקלות ומצננים היטב. מחלצים את הסוכריות ושומרים בכלי מתאים.

 

  • טיפסקל

לפני הכנת המתוקים וודאו שיש לכם במטבח מד חום למדידת הטמפרטורה.

שימרו את הממתקים שלכם במקום מאוורר ויבש, בקופסאות רחבות מרופדות בנייר אפייה

ומרוססות קלות בשמן, למנוע הידבקות.

 

סוכריות-סעודת-יתרו

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here