

סברינה, עוגה אישית
עוגת הסברינה בגרסה הצרפתית המקורית זוהי עוגת שמרים במילוי קרם או קצפת הטבולה בסירופ סוכר מבושמת ברום ושמה בבה או רום. בארץ תפסה הגרסה מהירת ההכנה, המבוססת על בצק תופין במקום בצק שמרים ובזכותה היא הפכה לפופולארית בכל בית בישראל. לשמחתי כיום מכינים את הסברינה בגרסת המקור, עם בצק שמרים. לפניכם הגרסה המהירה והפופולרית, שאותה בחרתי להכין בתבניות אישיות קטנות, כך הנוסטלגיה אינה פוגעת במקפידים על הקלוריות.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם
סברינה, עוגה אישית
החומרים: (ל-24-18 יחידות, תלוי בגודל התבנית האישית)
5 ביצים בגודל M
3/4 כוס סוכר
3/4 1 כוסות קמח, מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל משובחת
לסירופ:
1/2 2 כוסות מים
1 כוס סוכר
2 טיפות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
1 כפית רום
למלית ולציפוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (אם אתם אוהבים קצפת אפשר להוסיף עוד חצי מיכל)
2 כפות אבקת סוכר
1 כוס ריבה אדומה מעורבת מדוללת במעט מים (כדי שתהיה נוחה למריחה)


אופן ההכנה:
מקציפים במערבל חשמלי את הביצים. ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר. מקציפים במשך כ-8 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
מקפלים את הקמח, אבקת האפייה ותמצית הווניל אל הקצף בשתיים-שלוש פעמים. מעבירים לשקית זילוף את עיסת הבצק. מרססים קלות את תבניות אישיות מסולסלות בתרסיס שמן. חותכים את קצה שקית הזילוף ומזלפים את הבצק לתוך התבניות, עד ל-3/4 מגובהה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-25-30 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון חום-זהבהב והיא קפיצית למגע. (אפשר לבדוק בעזרת קיסם). מצננים.
מניחים את כל חומרי הסירופ בקלחת ומבשלים במשך כ-15 דקות, עד לקבלת סירופ צמיגי, אך לא מדי.
במערבל חשמלי מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה וחלקה.
משחררים את הסברינות מהתבניות האישיות והופכים אותן על תבנית הגשה, כך שהתחתית תהיה עכשיו כלפי מעלה כמו חרוט לא מחודד. יוצרים חתך בסברינה בגובה 3/4 מבסיסה. לא חותכים עד הסוף אלא משאירים את החלק מחובר. (כך מכינים את כל הסברינות).
מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן. פותחים את הפתח שהכנו ומזלפים לתוכו כמות טובה של קצפת, בדרך זו ממלאים את כל יתר הסברינות.
יוצקים על פני הסברינות 3-2 כפות מהסירופ המוכן (אפשר להרטיב בעוד 2 כפות, זה עניין של טעם), ומורחים את פני הסברינות העגולות בשכבה טובה ואחידה של ריבה אדומה.


סטיילינג וצילום:פסקלפרץ-רובין
Photo credit: Pascale Perez-Rubin
Sabrina Cake
The name of the Sabrina Cake comes from the French savarin sponge cake made with rum that is topped with cream. The easy version of this cake became extremely popular in Israel in the 70s and 80s.
Ingredients
- 5 medium eggs
- 3/4 cup sugar
- 1 3/4 cups flour, sifted
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp vanilla extract
- Oil spray
- Metal cupcake holders
- Icing bag with serrated tip
- Syrup:
- 2 1/2 cups water
- 1 cup sugar
- 2 drops lemon juice
- 1 tsp vanilla extract
- 1 tsp rum
- Filling and topping:
- A 250ml container of sweet cream (If you like a lot of cream, you can add another half container)
- 2 tbsp powdered sugar
- 1 cup of red jam diluted with a little water (to make it easier to spread)
Instructions
- With an electric mixer, whip entire eggs. After stiff peaks appear, slowly and gradually add sugar. Mix for 8 minutes until light and fluffy.
- Fold in one-third of the flour, baking powder and vanilla. Mix. Add the second-third, mix and then the last third and mix. Transfer to an icing bag. Lightly spray the cupcake holders with oil. Cut off end of icing bag and fill cupcake holders so that they are 3/4 full.
- In an oven that was preheated to 180°, bake cakes for 25-30 minutes until golden brown and springy to the touch. You can also check to see if a toothpick comes out dry. Cool.
- To prepare syrup, add all the ingredients to a pot and cook for 15 minutes until syrup starts to become a little rubbery.
- Whip cream with a mixer. Add powdered sugar and mix until smooth.
- Remove each cupcake from holder and turn them all upside down so that the flat side is facing up. Take a knife and make a deep incision in each cupcake, but don't cut all the way through. Pour 2-3 tablespoons of syrup on top of each Sabrina (or more if you want). Spread a layer of red jam on top of each Sabrina.
- Add whipped cream to icing bag with serrated tip. Open up each incision and squirt in cream.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק