הסביח המוכר שקונים בדוכנים הוא תולדה של ארוחת הבוקר האופיינית למטבח העירקי. נוהגים לאכול את הסביח (בוקר בערבית) בימי שבת אחרי שהגברים חוזרים מבית הכנסת.

צנצנות, צלחות וקערות יוצאות את המקרר וכל אחד מרכיב לעצמו בתוך הפיתה את הפסיפס של הסביח. הנה כל מה שצריך כדי להרכיב סביח מסורתי אמיתי, החל מהפיתה ועד העלים הירוקים.

החומרים: ל- 6-4 מנות

4-5 פיתות בשרניות, או פיתות עירקיות טריות עמבה

3 תפוחי אדמה מבושלים במים, חתוכים לפרוסות ומתובלים במלח ופלפל

פרוסות חציל מטוגנות מ-2 חצילים לפחות

4-5 ביצים קשות חומות ושזופות

פטרוזיליה, ראשד

אופן ההכנה: 

מורחים פיתה בעמבה לפי הטעם, מניחים פרוסות תפוח אדמה, חציל מטוגן וביצה חתוכה לרבעים.

מוסיפים עלי פטרוזיליה וראשד ומגישים.

יש המכינים מראש קציצות ער'וק בלחם – קציצות בשר עם תפוחי אדמה, בצל ועוד.

אפשר להוסיף גם: טחינה, חומוס, סלט ירקות, בצל ירוק

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here