בין שלל המתכונים המורכבים אפשר ורצוי לשלב מנה אחת קלה ומהירה הכנה. אחת הדרכים לבישול מהיר הוא השימוש בירקות קפואים אשר עברו חליטה מה שמאפשר קיצור משמעותי של זמן ההכנה.
נתחי שייטל וירקות מוקפצים
החומרים: ל-8-6 מנות
10 כפות שמן זית
800 גרם בשר שייטל (או סינטה), חתוך לרצועות
6 כפות שמן זית
1 גמבה גדולה, חתוכה לרצועות דקות
6 שיני שום, כתושות או קצוצות גס
2 כפות דבש
2 כפות סילאן
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
1/4 כוס רוטב סויה
1 כפית חרדל דיז’ון גרגרים
1 כף סוכר חום
מלח ופלפל, לפי הטעם
1 חבילה (800 גר’) לקט ירקות קפואים
1 כף גרגרי שומשום בהיר ושחור, מעורבבים
אופן ההכנה:
מחממים 4 כפות שמן זית בווק ומקפיצים את נתחי הבשר 4-3 דקות. מוציאים לקערה.
מחממים בווק את יתרת השמן ומוסיפים את הגמבה והשום, מטגנים 3-2 דקות ומסירים מהאש.
מערבבים בזריזות ומוסיפים את שאר החומרים, מלבד הירקות והשומשום.
מחזירים ללהבה ומאדים 4-3 דקות. מוסיפים את הירקות ומקפיצים תוך בחישה כ-5 דקות.
מוסיפים הבשר ומטגנים 3-2 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. בוזקים מעל שומשום, מערבבים ומגישים חם
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק