הסבלנות משתלמת

הסוד להכנת עוף בתנור הוא משך ההכנה המדויק, שיביא לתוצאה קריספית מבחוף ונימוחה מבפנים.

לאחרונה פנו אלי סטודנטים צעירים שביקשו שאמליץ להם על מתכון קל להכנה, מהיר טעים.

תבשיל שזקוק רק לערבוב קצר, כזה שאפשר להכין בתנור בלי לטפל בו יותר מדי. אחרי מחשבה קצרה בחרתי עבורם במתכון להכנת עוף, תפוחי אדמה ובטטה בתנור.

זוהי מנה בסיסית שהחומרים בה זמינים ופשוטים. ובכל פעם מחדש אפשר להוסיף ולגוון בירקות ותבלינים, בהתאם למצרכים המצויים במקרר.

הסוד להצלחת המנה הוא הבישול הממושך בתנור, שההופך את העוף לקריספי ואת הירקות לרכים ונימוחים.

היות והמנה דורשת בילוי ממושך בתנור לריכוך ושיזוף, כדאי לתכנן את הזמנים בהתאם.

אתם יכולים להכין את המתכון בקלות בבוקר ולהכניס את התבשיל לתנור בחום נמוך, כמעט חום של פלטה, למשך כשעתיים וחצי שלוש שעות.

כל מה שנותר להכין זה תוספת פחממית – אורז , פתיתים או קוסקוס, שהכנתם פשוטה וקלה.

מתבלים היטב ומעבירים לתבנית
מתבלים היטב ומעבירים לתבנית

החומרים: ל- 8-6 מנות

8-6 מנות עוף

1/2 כוס צ'ילי חריף

2 כפות שמן זית

1 כף רוטב סויה

1 כף אבקת מרק בצל

1 כפית כמון

1 כף דבש או סילאן

2 כפות רסק עגבניות או עגבנייה 1 מגוררת

1/2 -3/4 כוס מים

מלח ופלפל לפי הטעם

6 שיני שום קצוצות דק או להשאיר שלמים

1 בצל גדול פרוס

1 גזר קלוף, חתוך לרצועות

1 בטטה גדולה קלופה, חתוכה לרבעים

3 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות או רבעים

אופן ההכנה:

מנקים היטב את מנות העוף ( אפשר להסיר את העור, אך איני ממליצה היות והעור שומר על עסיסיות הבשר).

מניחים את כל החומרים בקערה רחבה ומערבבים היטב. מוסיפים את מנות העוף הנקיות ומערבבים. מעסים היטב הכול יחד. מסדרים את נתחי העוף, תפוחי האדמה, הבטטה והגזר בתבנית.

מכסים בנייר אפייה וסוגרים היטב ברדידי אלומיניום. (יש להניח את רדידי האלומיניום כך שהצד הבוהק כלפי מטה) .

מכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות צ' למשך כ- 30 דקות מנמיכים ל150 מעלות צ' ואופים במשך שעה וחצי.

מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה . משקים את מנות העוף וקוביות תפוחי האדמה ברוטב וממשיכים לאפות כחצי שעה עד שעה להשחמה אחידה וחלקה של העוף והירקות. מידי פעם משקים ברוטב את העוף ותפוחי האדמה.

 

בסבלנות משזפים בתנור
בסבלנות משזפים בתנור
  • טיפסקל

את רדיד האלומיניום הניחו כשהצד הבוהק כלפי התבשיל והצד המט כלפי התנור. בדרך זו נייר האלומיניום מוליך

את החום בצורה הטובה ביותר.

לא אוהבים תבלין או ירק מסוים שצוין במתכון?אתם יכולים להחליף ולשנות כל תבלין וירק לפי טעמכם.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here