לפעמים כשרוצים מנה טעימה ומהירת הכנה, זו לדעתי אחת המנות המומלצות, בתנאי כמובן שיש לכם נתחי טונה טריים ואם לא רצוי לשמור מספר נתחים במקפיא ( אם הנתחים קפואים חשוב להקפיד ולבדוק שהיו באיכות טובה).

מכאן הדרך קצרה ובטחה. מניחים מספר נתחים על מחבת פסים, צולים בעדינות ובזריזות ומקבלים מנה נפלאה. במקביל מכינים רוטב עשיר מבצלים ופטריות אותו יוצקים על נתחי הטונה הצלויים.

 

החומרים: ל-4 מנות

לרוטב:

3 בצלים חתוכים לרצועות דקיקות

3 כפות שמן זית

4 שיני שום כתושות

2 סלסילות קטנות של פטריות שמפיניון שטופות וחתוכות לפרוסות

2 עלי תימין

2 כפות רכז רימונים

2 כפות דבש או סילאן

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כף רוטב סוייה

1/2- 3/4 כוס מים או יין אדום

הדגים:

4 נתחי טונה (רצוי טרי ולא קפוא )

שמן זית

מלח ופלל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

להכנת הרוטב- מחממים שמן במחבת רחבה וגדולה מוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים קלות מוסיפים את השום ומטגנים עד לגוון חום זהבהב. מוסיפים את פרוסות הפיטריות וממשיכים לאדות ולטגן.

מתבלים בתימין, רכז הרימונים, הדבש, מלח פלפל ורוטב הסוייה ומערבבים.

יוצקים את הנוזלים וממשיכים לבשל על להבה בינונית נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך שחום ורך. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד 1/4-1/2 כוס מים נוספים.

מחממים מחבת פסים היטב. יוצקים כף או שתיים של שמן זית ומניחים את נתחי הטונה ממליחים ומפלפלים, צולים מספר דקות בודדות.

( יש להיזהר לא לייבש את הנתח צליה קצרה ומהירה ) והופכים לצידו השני. מניחים את נתח הצלוי על צלחת הגשה ויוצקים מעל 2-3 כפות רוטב פיטריות . מגישים מיד.

 

צילום: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here