

מה השתנה? החג נחגוג עם נתחי דניס ברוטב לימונים כבושים. אנחנו ממשיכים לשמור על המסורת גם במאכלים שעולים על השולחן שלנו בחג ובחול המועד. מכל חגי ישראל, ראש השנה וליל הסדר נחשבים לחשובים ביותר. אנחנו מתארגנים לקראתם במשך שבועות, מזמינים את בני המשפחה ושוקדים ארוכות על בניית התפריט. מנת נתחי דניס ברוטב לימונים כבושים היא אחת המנות הקלות והטעימות שאפשר לשלב בתפריט החג.
למרות המצב אנו חייבים להקפיד על סדר כהלכתו ולשמר על המסורות והמנהגים שלנו בפסח ולהגיש את המטעמים שאופייניים לחג מנות בשריות, וכאלו שמשלבים גם דגים, ואני בטוחה שכך יעשו רבים.
מנת נתחי דניס ברוטב לימונים כבושים. זו מנה קלילה, מפתיעה בטעמה ומהירת הכנה, שרצוי להכין אותה סמוך להגשה.
For the English recipe scroll down
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם?! תייגו ושתפו אתי
נתחי דניס ברוטב לימונים כבושים
החומרים: (ל-8-6 מנות)
6 כפות שמן זית
2 שיני שום, קצוצות
8-6 פלטים של דניס נקי
3 שיני שום, חצויות
2 גבעולי תימין
3 פרוסות לימון
3 לימונים קטנים כבושים ומתובלים
1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות דקיקות
10 עגבניות שרי, חצויות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפלת מתוקה
1/4 כפית כורכום
1/2- 1 כוס מים
חופן של כוסברה טרייה, קצוצה דק
אופן ההכנה:
מחממים ארבע כפות שמן במחבת רחבה ומוסיפים את השום הקצוץ. מניחים את נתחי הדגים, כאשר הצד של עור הדג יהיה כלפי תחתית המחבת. מסדרים את נתחי הדג זה לצד זה ומטגנים במשך שתיים שלוש דקות. הופכים בזהירות לצד השני ואחרי עוד דקה שתיים של טיגון מוציאים למגש.
מוסיפים אל המחבת את שתי כפות השמן שנותרו, מערבבים ומוסיפים את שיני השום החצויות. מטגנים קלות. מוסיפים את התימין, הלימונים ופרוסות הפלפלים ומערבבים.
מוסיפים את העגבניות החצויות, את כל התבלינים ואת המים. בוחשים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, טועמים ומתקנים תיבול. מחזירים את נתחי הדניס אל המחבת ומסדרים אותם זה לצד זה. מנענעים את המחבת כך שכל נתחי הדגים יצופו ברוטב העדין. מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-10-15 דקות. מכבים את הלהבה, מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה ומגישים.
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: חצי שעה
סוג המנה: פרווה
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ -רובין
Recipe for sea bream in a pickled lemon sauce. This easy-to-prepare dish is best prepared just before sitting down to eat.
Ingredients
- 6 tbsp olive oil
- 2 cloves of garlic, chopped
- 6-8 sea bream filets, cleaned
- 3 cloves of garlic, halved
- 2 sprigs of thyme
- 3 slices of lemon
- 3 small pickled lemons
- 1 spicy green pepper, thinly sliced rings
- 10 cherry tomatoes, halved
- ½ tsp salt
- ½ tsp pepper
- ½ tsp sweet paprika
- ¼ tsp turmeric
- ½ - 1 cup water
- Handful of fresh cilantro, chopped finely
Instructions
- Heat 4 tablespoons of olive oil in a large frying pan and add the chopped garlic. Place a few filets in the pan with the skin side facing down, without any overlap. Fry for 2 or 3 minutes and then gently flip them over and fry the other side for a minute or two. Remove and place on a serving plate.
- Add the remaining 2 tablespoons of oil to the pan and then add the garlic halves. Sauté for a minute and then add the thyme, lemon and pepper. Stir.
- Add the tomatoes, all of the spices and the water. Mix well and bring to a boil. Lower the flame. Taste and adjust seasoning. Put the filets back in the pan and then shake the pan so that the sauce covers the fish. Cover and cook over a low flame for 10-15 minutes. Turn off the flame, sprinkle with the fresh cilantro and serve.
- Level of difficulty: Easy
- Time: 30 minutes
- Status: Pareve
Photo credit & styling: Pascale Perez-Rubin
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
האם ניתן לעשות את הדגים בתנור?
האם הדגים מופלטים וחצויים? כך שרק בצד אחד יש עור?
תודה, שלומית
הי שלומית
אפשר בהחלט אבל חשוב הקריספיות של העוד אז רצוי לטגן צד אחד
כן בהחלט חצוים ומפולטים
אלופה שאת, רק איך את מצליחה שהעור לא נדבק ולא מתקלף?
ששת
הי ששת
כדי שהעור יהיה שלם וקריספי התחילי את הטיגון של נתחי הדג כאשר העור כלפי המחבת ובעזרת תרווד תצמידו אותו אל המחבת כדקה עד שזה מפסיק להתרומם ולהתקפל ותופס את הצורה ואז המשיכי לטגן והפכי כך זה יהיה שלם , שחום ויפה :)