נתחי דניס ברוטב לימונים כבושים

מה השתנה? החג נחגוג עם נתחי דניס ברוטב לימונים כבושים. אנחנו ממשיכים לשמור על המסורת גם במאכלים שעולים על השולחן שלנו בחג ובחול המועד. מכל חגי ישראל, ראש השנה וליל הסדר נחשבים לחשובים ביותר. אנחנו מתארגנים לקראתם במשך שבועות, מזמינים את בני המשפחה ושוקדים ארוכות על בניית התפריט. מנת נתחי דניס ברוטב לימונים כבושים היא אחת המנות הקלות והטעימות שאפשר לשלב בתפריט החג.

למרות המצב אנו חייבים להקפיד על סדר כהלכתו ולשמר על המסורות והמנהגים שלנו בפסח ולהגיש את המטעמים שאופייניים לחג מנות בשריות, וכאלו שמשלבים גם דגים, ואני בטוחה שכך יעשו רבים.

מנת נתחי דניס ברוטב לימונים כבושים. זו מנה קלילה, מפתיעה בטעמה ומהירת הכנה, שרצוי להכין אותה סמוך להגשה.

For the English recipe scroll down

 

נתחי דניס ברוטב לימונים כבושים

 





לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם?! תייגו ושתפו אתי  

נתחי דניס ברוטב לימונים כבושים

החומרים: (ל-8-6 מנות)

6 כפות שמן זית

2 שיני שום, קצוצות

8-6 פלטים של דניס נקי

3 שיני שום, חצויות

2 גבעולי תימין

3 פרוסות לימון

3 לימונים קטנים כבושים ומתובלים

1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות דקיקות

10 עגבניות שרי, חצויות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פלפלת מתוקה

1/4 כפית כורכום

1/2- 1 כוס מים

חופן של כוסברה טרייה, קצוצה דק

 

נתחי דניס ברוטב לימונים כבושים





אופן ההכנה:

מחממים ארבע כפות שמן במחבת רחבה ומוסיפים את השום הקצוץ. מניחים את נתחי הדגים, כאשר הצד של עור הדג יהיה כלפי תחתית המחבת. מסדרים את נתחי הדג זה לצד זה ומטגנים במשך שתיים שלוש דקות. הופכים בזהירות לצד השני ואחרי עוד דקה שתיים של טיגון מוציאים למגש.

מוסיפים אל המחבת את שתי כפות השמן שנותרו, מערבבים ומוסיפים את שיני השום החצויות. מטגנים קלות. מוסיפים את התימין, הלימונים ופרוסות הפלפלים ומערבבים.

מוסיפים את העגבניות החצויות, את כל התבלינים ואת המים. בוחשים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, טועמים ומתקנים תיבול. מחזירים את נתחי הדניס אל המחבת ומסדרים אותם זה לצד זה. מנענעים את המחבת כך שכל נתחי הדגים יצופו ברוטב העדין. מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-10-15 דקות. מכבים את הלהבה, מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה ומגישים.

 

נתחי דניס ברוטב לימונים כבושים

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: חצי שעה

סוג המנה: פרווה

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ -רובין 

 Recipe for sea bream in a pickled lemon sauce. This easy-to-prepare dish is best prepared just before sitting down to eat.





Photo credit & styling: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

  1. האם ניתן לעשות את הדגים בתנור?
    האם הדגים מופלטים וחצויים? כך שרק בצד אחד יש עור?
    תודה, שלומית

    • הי שלומית
      אפשר בהחלט אבל חשוב הקריספיות של העוד אז רצוי לטגן צד אחד
      כן בהחלט חצוים ומפולטים

    • הי ששת
      כדי שהעור יהיה שלם וקריספי התחילי את הטיגון של נתחי הדג כאשר העור כלפי המחבת ובעזרת תרווד תצמידו אותו אל המחבת כדקה עד שזה מפסיק להתרומם ולהתקפל ותופס את הצורה ואז המשיכי לטגן והפכי כך זה יהיה שלם , שחום ויפה :)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here